DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum esnafı isyan etti…

Turizm sezonun ortasında alt yapı çalışması nedeniyle cadde ve sokakların kullanılamaz hale geldiğini belirten esnaf eylem yaptı, maket iş makinası yaktı. Esnaf sözcüsü Kaan Toker “Esnaf zaten hayat pahalılığından bıktı, şurada iki ay iş yapacaktık, Bodrumlu esnafın sezonda bir günü on güne bedel, bize bunu yapmakla kapımıza kilit mi vurmamızı istiyorlar” diye konuştu, tepki gösterdi.

Bodrum esnafı isyan etti…
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Çarşı Merkezi, İçmeler ve Umurca Mahallesi’nde kentin en işlek caddelerinden Dr. Mümtaz Ataman ve Atatürk Caddeleri’nde elektrik dağıtım şirketi tarafından bir hafta önce başlatılan ve ocak ayına kadar sürmesi beklenen alt yapı çalışmaları nedeniyle cadde ve sokaklar iş makinaları ile kazılmasına isyan edip tepki gösteren esnaf bugün sabah saatlerinde eylim ve basın açıklaması yaptı.

BODRUM’UN ÜÇTE BİRİ MAĞDUR, İSYANIMIZ SEZONUN ORTASINDA YAPILMASINADIR

Yaklaşık 5 kilometrelik yolda onlarca esnaf, onlarca turistik tesis ve Gemi Yanaşma İskelesi ile Feribotk İskelesi’ne giden yolun toz toprak ve moloz yığını içerisinde bırakıldığını, trafiğin ise kullanılamaz hale geldiğini belirterek esnaf adına açıklama yapan 60 yaşındaki Kaan Toker “Gelişime, yapılan, yapılması gereken doğru işlere karşı değiliz. İsyanımız, sezonun tam ortasında yapılmasınadır. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bilgilendirme yapmak için geldiklerinde, çalışmanın Ocak 2023’e kadar süreceğini bildirmişlerdir. Yani bu çalışmaya Ağustos yerine Eylül ayında başlansa Ocak yerine Şubatta biter, Ekimde başlansa Martta biter. Ağustos ayı başında başlamanın ısrarı nedendir?” diye sordu.

TURİZM SEZONUN ORTASINDA YÜZLERCE ESNAF BİNLERCE TURİST VE BODRUMLU MAĞDUR OLDU

Kaan Toker, ilçede inşaat yasağı olmasına rağmen iş makinaları ile kentin tam ortasında oteller ve işyerleri bölgesinde çalışıldığını belirterek “Ağustos ayı başı sezonun tam göbeğidir. Duyumlarımıza göre ihaleyi alan müteahhit firma, gecikilirse zarara uğrayacakmış. Bu el altından bize söylenendir, yüreklice bunu ortaya koyabilen yetkiliye rastlamadık. Şimdi sizin aracılığınızla yetkililere soruyoruz:

Bu işe bu tarihte başlamak gerçekten müteahhit firmayı kurtarmak için midir?

Halk yerine, müteahhit firmaların çıkarı mı düşünülmektedir?

Pandemiden yaralı çıkmış,iki yıldır doğru düzgün sezon bekleyen bu kadar insanın çıkarlarının hiç mi önemi yoktur?

Devlet Halkı için mi vardır, müteahhiti için mi?

Bodrum turizm kenti değil midir?

İnşaat yasağı sadece vatandaşa mı uygulanır, kurumlar bu yasağa dahil değil midir?

Aydem yöneticileri planlama yaparken sezon ve turizm kavramlarını dikkate almazlar mı?

Hadi onlar bu kavramları bilmiyor, yetkililer sezon ortasında böyle bir çalışmaya nasıl izin verirler?” ifadelerini kullandı.

BODRUMLU ESNAFIN 1 GÜNÜ 10 GÜNE BEDEL, İŞ YERLERİNE KİLİTMİ VURALIM

Kaan Toker Bodrumlu esnaf için turizm sezonunun ortasında çalışılan 1 günün 10 güne bedel olduğunu belirterek “Sadece 1,5 ay sonra bu işe başlansa hepimiz alkışlardık. Ağustos ayında bu işin yapılıyor olmasını kabul edemiyoruz. Hiç birimiz, sezon başında Muski’nin yaptığı çalışma sonrasını unutmadık. Aylarca tozu, toprağı solumak zorunda kaldık. Her yeri kaplayan tozdan iş yapamaz hale geldik. Şimdi müteahhit firma kendini kurtarsın, kabloları yer altına gömüp gitsin. Sonrası ne olacak? Sezon başında  Muski’nin yaptığı çalışma sayesinde kötü bir tecrübemiz var. Bodrum’un doğu yakasının mecburi trafiğinin yüksek sezon ayı yoğunluğunda oluşturacağı tozu aylarca ne yapacağız?Sağlıklı bir insanın bile nemden nefes alırken zorlandığı bu mevsimde, astımı alerjisi olanı bırakın, bu bölgedeki herkesi aylarca astımı alerjiyi tetikleme riskiyle baş başa mı bırakacaksınız? Toplum sağlığının bir önemi yok mu? Bu toz toprakta nasıl üretim, satış yapacağız? Ağustos ayının başında sezonu kapatıp işyerimize kilit mi vuralım?Sadece ve sadece 1,5 ay sonra bu işe başlansa, sorunların büyük bölümü kendiliğinden hallolacaktır. Aydem’in Ağustosta bu işin yapılması ısrarını anlamıyor ve protesto ediyoruz. Aydem bizi yakıyorsun, öfkemizi belirtmek, yetkililerin dikkatini çekmek için temsili olarak bu oyuncak iş makinesini yakıyor ve yetkilileri bu işi hemen durdurarak, 1,5 ay sonraya bırakılmasını sağlamaya davet ediyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi.

MAKET İŞ MAKİNASINI YAKTILAR

Ellerinde kaymakamlık ve valiliğe verdikleri dilekçe ile toplanan esnaf ardından yanlarındaki getirdikleri plastik oyuncak iş makinasını yakarak çalışmaların sezon ortasında yapılmasını protesto etti, eylemini sonlandırdı.

Kaynak Anterhaber.com