Bodrum Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin heykel, rölyef, seramik ve el şekillendirme çalışmalarından oluşan sergi Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde açıldı.
Bodrum Kaymakamlığı Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen sanat kurslarında hazırlanan eserlerden oluşan sergi, Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde açıldı.
Serginin açılışına Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı’nın eşi Nuray Sırmalı da katılarak kursiyerlerin hazırladığı çalışmaları inceledi.
Bodrum Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde ilk kez açılan Bodrum Merkez Heykel Kursu’na iki dönem boyunca 20 kursiyer katıldı. Eğitim sürecinde 38 büyük boyutlu heykelin yanı sıra çok sayıda figür, model ve rölyef çalışması üretildi.
Sergide yer alan eserlerin bir bölümü daha önce Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinde sergilenirken, çok sayıda çalışma ise ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kurs eğitmeni Ezgi Günay, serginin 17-20 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebileceğini belirterek kursiyerlerin ortaya koyduğu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Günay, “17-20 Haziran tarihleri arasında devam edecek sergimizde yaklaşık 20 eser yer alıyor. Eserlerin tamamı kursiyerlerimizin üretimlerinden oluşuyor. Hepsi birbirinden özgün eserler oldu. Eserlerin sanatseverlerle buluşmasından dolayı çok mutluyuz” dedi.
Kurs boyunca akademik eğitime paralel bir çalışma süreci yürüttüklerini ifade eden Günay, “Halk Eğitimi Merkezi’nin desteğiyle çok verimli bir yıl geçirdik. Çok hevesli ve istekli öğrencilerim vardı. Temel eğitime dair yolu takip ederken öğrencilerim, reprodüksiyon çalışmalarıyla bir heykeltıraşın üretim sürecini, form oluşturmanın inceliklerini ve ayrıntıların bütün üzerindeki etkisini uygulayarak öğrendi” diye konuştu.
Bodrum Halk Eğitimi Merkezi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen El Şekillendirme ve Tasarım Kursu da 7 aylık eğitim sürecinin ardından tamamlandı.
Kursa katılan 10 kursiyer, kendi hayal güçleri ve el becerilerini kullanarak toplam 50 özgün tasarım ortaya çıkardı.
Tamamı el emeğiyle hazırlanan çalışmalar, kursiyerlerin sanatsal gelişimlerini ve üretkenliklerini ortaya koyarken ziyaretçilerden de ilgi gördü. Eğitim süresince katılımcılar şekillendirme ve tasarım teknikleri konusunda uygulamalı eğitim aldı.
Klasik, soyut ve ekspresyonist tarzlarda hazırlanan eserlerde kil şekillendirme, kalıp alma, döküm ve seramik teknikleri kullanıldı.
Bodrum Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, hayat boyu öğrenme anlayışıyla sürdürülen kursların yurttaşların kişisel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti.
Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde açılan sergi, 20 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek.