DOLAR
32,1979
EURO
34,9907
ALTIN
2.520,75
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden : Mor Bayraklarla Dolu Yürüyüş

Mor bayraklar, davullar ve feminist sloganlarla dolu Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlik, Dünya Kadınlar Günü’nde Tepecik Meydanı’nda gerçekleşti.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden : Mor Bayraklarla Dolu Yürüyüş
A+
A-
velux

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden Dünya Kadınlar Günü Etkinliği: Mor Bayraklarla Dolu Yürüyüş

Muğla’nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Tepecik Meydanı’nda bir yürüyüş düzenledi. Ellerinde davullar, sokak süpürgeleri, düdükler ve mor bayraklarla toplanan yaklaşık 200 kadın, Belediye Meydanı’na yaklaşık 1 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca “Feminist Mücadelemizle Yaşamı Birlikte Kuracağız” ve “Kadınlar Artık Susmayacak” gibi sloganlar eşliğinde ilerleyen kadınlar, topladıkları enerjiyle Bodrum’un cadde ve sokaklarını inlettirdi. Taşınan pankartlarda ise “Kadınız Tarafsız Susmayacağız” ve “Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet” gibi mesajlar yer aldı.

Etkinliğin Belediye Meydanı’nda yapılan açıklamasını avukat Ceren Cansu gerçekleştirdi. Cansu, açıklamasında kadınların sesini yükseltmek için bir araya geldiklerini belirterek, “Geceleri, sokakları, meydanları kadın düşmanlarına bırakmayacağımızı tekrar haykırmak için buradayız” dedi.

Cansu, açıklamasının devamında, geçtiğimiz yıl yaşanan depremi rant politikalarının afete dönüştürdüğünü ve bu krizin sorumlularının hesap vermediğini vurguladı. Ayrıca, siyasal iktidarın kadın haklarına yönelik saldırılarına da dikkat çekerek, “Erkek şiddetinin sistemli saldırısı altında sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Kadınlar, açıklamanın ardından “Yaşasın Feminist Mücadelemiz!” ve “Yaşasın Feminist Öfkemiz!” sloganlarıyla etkinliği sonlandırdılar.

Kaynak: Anter Haber

polat-galle