DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz: “Rahat davranmak riski artırıyor”

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz: “Rahat davranmak riski artırıyor”
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kontrollü normalleşme sürecinde tedbirleri en üst seviyede tutacaklarını söyledi.

Yılmaz, Kaymakamlık toplantı salonunda, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulanacak dinamik denetim mekanizması kapsamında, mahalli idareler ve kolluk kuvvetlerinin yanında sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği içeresinde olacaklarını ifade etti.

Bodrum’da açılan mekanlarda sık denetimler yapacaklarını vurgulayan Yılmaz, ilçede vaka sayılarının artmaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

İnsanların kontrollü normalleşme sürecinde çok rahat olmaması gerektiğine vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Rahat davranmak riski artırıyor. Onun için vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. İnsanların kamuya açık alanlarda toplu şekilde durmalarına izin vermememiz gerekiyor. Alacağımız önlemleri artırmak zorundayız. Bizi koruyacak tek şey aşı. Belli bir seviyede insan aşı olmazsa onun ötesinde kendimizi yine kendimiz koruyacağız. Herkesin kurallara uyması gerekiyor. Bodrum’un nüfusu resmiyette 180 bin civarında gözüküyor ama şu anda 400-500 bin civarında. Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak turizm sezonuna o kadar iyi girebiliriz.”

Yılmaz, insanların sahillerde toplanmamaları içir bir dizi önlem aldıklarını da vurguladı.

velux