Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki ay önce sağanak yağışta çöken Bodrum-Turgutreis karayolundaki istinad duvarı yine çöktü. Daha önce bir otomobilin altında kaldığı olayda sürücü araçtan atlayarak kurtulmuştu. Ancak bu kez, çöken duvar nedeniyle bölgedeki sitenin evleri yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Karayollarına defalarca başvurduklarını belirten vatandaşlar, “Bölgede binlerce deprem oluyor, evlerimiz yıkıldıktan sonra mı önlem alacaklar?” diyerek yetkililere tepki gösterdi.
Bodrum-Turgutreis Karayolunda İstinad Duvarı Çilesi
Turistik Bodrum-Turgutreis karayolunun Ortakent Mahallesi bölümünde 25 Aralık 2024 gecesi etkili olan sağanak yağış nedeniyle karayolları tarafından yapılan 18 metre yüksekliğindeki istinad duvarı çökmüştü. Olay sırasında bir otomobil duvarın altında kalırken, sürücü son anda araçtan atlayarak kurtulmuştu.
Tamir Edilmesini Beklerken Üç Kez Çöktü
Vatandaşlar, iki ay boyunca yetkililere defalarca başvurmasına rağmen istinad duvarının yapılmadığını ve aynı noktada üç kez daha çökme yaşandığını belirtiyor. Dört şeritli Bodrum-Turgutreis karayolunun iki şeridi bu nedenle trafiğe kapatıldı. Ancak çöken duvarın molozlarının bile henüz kaldırılmadığı ifade ediliyor.
İki Ev Askıda Kaldı
Son çökme olayı sonrası bölgedeki iki evin askıda kaldığı bildirildi. Evlerde yaşayan kiracılar tehlike nedeniyle evlerini boşaltırken, site sakinleri büyük tedirginlik yaşıyor. Ev sahiplerinden Çiğdem Kaplancıoğlu, “Ev damadımın, şu an içinde kimse yok ama site tehlikede. Dışarı çıkmaya korkuyoruz. Karayollarına defalarca söyledik ama mart ayında yapacaklarını bildirdiler. Tam iki ay geçti, bir duvarı yapmak bu kadar zor mu? Evler çökerse bunun hesabını kim verecek?” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.