DOLAR
27,2558
EURO
28,8349
ALTIN
1.664,47
BIST
8.242,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
27°C
Muğla
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Bodrum’da Asıl Vicdansız Kim?

Bodrum’da Asıl Vicdansız Kim?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediye Başkan’ı  Ahmet Aras, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim’de, Bodrum’da CHP’nin oylarının azalmasıyla birlikte, yerel seçimler yaklaşırken, her yerde bir suçlu aramaya başladı.

Önce “Söylediklerimi çarpıtıyorlar.” diye gazetecilere bahane bulan Aras, inşaat yasağının yazısını yazanlar “Adam gibi arkasında dursun.” diyerek, Turizm ve Kültür Bakanı’nı, Muğla Valisi’ni ve Bodrum Kaymakamını sorumlu tutmuştu.

Temel atma törenlerinde en ön sıralarda boy gösteren Aras, şimdide birlikte temel attıkları kurum ve kişileri suçlamaya başladı. “Her ne uğruna olursa olsun alt yapı bitecek.” diyen Aras; “Bunlar benim sorumluluğumda değil.” diyerek, Turizm Bakanlığını, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ve Osman Gürün’ün müteahhidi ve de Turizm Ve Kültür Bakanı’nın müteahhitlerini olumsuz gidişten sorumlu tuttu.

Haklı mı?

Baştan beri “Bodrum’da yapılan her şeyin sorumlusu benim.” diyen Başkan Aras, şimdilerde herkesi suçlaması halkın tepkilerine neden olmaktadır. “Valinin, kaymakamın emrindeyim.” diyen Ahmet Aras sanırım; görev, yetki ve sorumluluklarını görev süresi biterken anladı.

Başkan Aras’ın dünkü Sosyal Medya Paylaşımını orijinal hali ile paylaşıyoruz ;

Bodrum'da Asıl Vicdansız Kim?

“Değerli Bodrumlular..

Haklı olarak şikayetçi olduğunuz, Akyarlar, Turgutreis, İslamhaneleri, Bahçelievler, Peksimet, Gümüşlük, Koyunbaba, Geriş (Erdemil) Mahallelerimizdeki bitmek bilmeyen yol çalışmaları, Bodrum Belediyesi tarafından değil, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılmaktadır.

MUS-W2 Bodrum İlçesi Kanalizasyon Şebekesi Hattı Yapım İşi” adı altında, ATİLLA İnşaat adlı firmaya verilen ihalenin kapsamı, bahsi geçen bölgedeki şebeke bağlantılarının yapılması, altyapı çalışmalarının tamamlanması ve sonrasında, asfalt kaplamasının yapılmasıdır.

Ayrıca, Torba Köy içi Kanalizasyon Şebekesi ile Yağmur Suyu İletim Hatları ve Kanalizasyon Kollektör Hattı Bağlantılı Alt Yapı Tesisleri Yapım İşi projeleri kapsamında kazılan Torba, Kızılağaç, Çiftlik ve Yalı Mahallelerimizin yollarını da Bodrum Belediyesi değil, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolün gereği olarak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı kontrolünde, Alkataş İnşaat ve Taahhüt A.Ş. adlı firma yapmaktadır.

Hıçbir yetkimizin olmadığı bu projelerdeki gecikmelerden Bodrum Belediyesi ve Başkanının sorumlu tutulması ise, bilgi veya vicdan eksikliği kaynaklıdır.

Bahsi geçen mahallelerimizin mağduriyetini bir an önce sona erdirebilmek için, Belediyemizin ilgili birimleri sahip oldukları imkanları sonuna kadar zorlayarak, malzeme, ekip ve ekipman desteği sağlamaktadır.”

polat-galle