DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
25°C
Muğla
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Bodrum’da Bakanlık, 2 Araziyi Turizm Yatırımı İçin Tahsis Ediyor

Geçtiğimiz ağustos ayında, Bakanlık 6 farklı ilde toplam 16 araziyi turizm yatırımı amacıyla tahsis etti. 15 Eylül’de sona erecek olan başvuru sürecinin ardından, bu arazilere 3 bin 520 yataklı 9 adet 4-5 yıldızlı ve butik otel ile günübirlik tesisler inşa edilecek. Tahsis edilen arazilerin bir kısmı deniz kıyısında yer alıyor.

Bodrum’da Bakanlık, 2 Araziyi Turizm Yatırımı İçin Tahsis Ediyor
Aktur tatil sitesi

Bakanlık, 6 İlde 16 Araziyi Turizm Yatırımı İçin Tahsis Ediyor

Tahsise açılan arazilerde 3 bin 520 yataklı, 9 otel ve günübirlik tesis yapılması planlanıyor. Başvuru süresi 15 Eylül’de sona eriyor.

Bakanlık, turizm yatırımlarını teşvik etmek amacıyla 6 ilde bulunan 16 araziyi turizm yatırımı için tahsis etti. Söz konusu tahsisler “Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2023/2” başlığı altında yayımlandı. Tahsise açılan bu arazilere toplamda 3 bin 520 yataklı, 4-5 yıldızlı 9 otel ve günübirlik tesislerin yapılması planlanıyor. Arazilerin bazıları deniz kıyısında stratejik konumlarda bulunmaktadır.

Bodrum'da Bakanlık, 2 Araziyi Turizm Yatırımı İçin Tahsis Ediyor

Tahsis süreci devam ederken, Antalya, İzmir, Muğla, Trabzon, Ordu ve Kırşehir illerindeki arazilerin butik otel, 4-5 yıldızlı otel ve günübirlik tesis yapma şartıyla yatırımcılara sunulması bekleniyor. Arazilerin dağılımı ise şöyle: Antalya’da 6, İzmir’de 4, Kırşehir, Muğla ve Ordu’da 2’şer ve Trabzon’da 1 arazi olacak şekilde belirlendi.

Bodrum'da Bakanlık, 2 Araziyi Turizm Yatırımı İçin Tahsis Ediyor

Bakanlık, bu hamlesiyle turizm sektörüne canlılık kazandırmayı ve yatırımcılara cazip fırsatlar sunmayı hedefliyor.

Kaynak: www.turizmguncel.com

 

Bodrum'da Bakanlık, 2 Araziyi Turizm Yatırımı İçin Tahsis Ediyor