DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
27°C

Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu: Fener Alayına 15 Bin Kişi Katıldı

Bodrum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı için düzenlenen Fener Alayı, yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik, Bodrum Limanı’ndan başlayıp, Belediye Meydanı’nda sona erdi.

Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu: Fener Alayına 15 Bin Kişi Katıldı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu: Fener Alayına 15 Bin Kişi Katıldı

Kaynak: Anter Haber

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı için Bodrum’da düzenlenen Fener Alayı, büyük bir katılımla gerçekleşti. Bebekten yaşlıya, 1 yaşından 95 yaşına kadar herkesin Türk bayraklarıyla katıldığı etkinlik, Bodrum Limanı’ndan başlayıp Belediye Meydanı’nda sona erdi.

4/5 Nesil Bir Arada

Fener alayına katılan Özkan ailesi gibi bazı aileler, 4/5 nesil yediden yetmişe toplu halde katıldı. Yaklaşık 15 bin kişinin yürüdüğü Fener Alayı’nda Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 80’e yakın sivil toplum örgütü, dernek ve siyasi parti temsilcileri de vardı.

Eğlence Mekanları ve Teknelerden Destek

Liman Caddesi’nde bulunan sürücüler ve tekne kaptanları, korna çalarak korteje destek verdi. Meşaleler ve bayraklarla katılan spor kulüpleri ve sivil toplum örgütleri, çeşitli sloganlar attı.

Konserlerle Kutlama

Yürüyüş, Bodrum Belediye Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Fener alayı sonrasında Bodrum Belediye Meydanı’nda Ece Seçkin, Turgutreis Atatürk Meydanı’nda ise Pusula konser verdi.

 

polat-galle