DOLAR
32,2120
EURO
34,7638
ALTIN
2.423,53
BIST
10.204,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
27°C

“Bodrum’da Kadın Sığınma Evi İddiaları: Başkanın Sahiplenme Tartışması Büyüyor!”

“Bodrum’da Kadın Sığınma Evi İddiaları: Başkanın Sahiplenme Tartışması Büyüyor!”
A+
A-
Aktur tatil sitesi

“Bodrum’da Kadın Sığınma Evi İddiaları: Başkanın Sahiplenme Tartışması Büyüyor!”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kadın Sığınma Evi’nin kendisi tarafından yapıldığını ve açıldığını iddia ederken, 395 kadının şiddet ve ölümden kurtarıldığını söylüyor.

Ancak, MHP’li Bodrum Belediye Meclisi tarafından 2016 yılında gündeme alınarak kabul edilen ve aynı yıl protokolü imzalanan Kadın Sığınma Evi’nin inşaatının 2018 yılında tamamlandığı biliniyor. Ahmet Aras’ın ise belediye başkanı olması 2019 yılına denk geliyor.

Ahmet Aras’ın henüz başkan olmadan yapılan işi neden bu kadar sahiplendiği ve “Feminist Başkan” olarak anıldığı merak konusu.

Ancak, toplam 20 kadın ve 20 çocuk kapasiteli olan ve açılalı henüz 2 yıl olan Kadın Sığınma Evi’nin nasıl yapıldığı ve bu süre içinde nasıl 395 kadının şiddet ve ölümden kurtarıldığı konusu ise yine tartışma konusu. Sizlerin yorumuna bırakıyoruz.

Nasıl Yapılmış…

2016-62 Sayılı 4.4.2016 Tarihli Meclis Kararı;

Öneri MHP’li Meclis Üyeleri Tarafından Yapılmıştır.

Belediye Meclis üyelerinden Mustafa PAŞALI, Süleyman MAZI, Mazlum AĞAN, Hülya AŞKIN, Mustafa DAĞDELEN, Mahmut ÖZBELEN ve Erdinç TEKİNKAYA’ nın imzalarıyla Meclis Başkanlığına sunulan 04.04.2016 tarihli önergede; 5393 sayılı Belediye Kanununun 14.maddesinde “…nüfusu 100.000’ in üzerindeki Belediyeler kadınlar ve çocuklar için konuk evleri açmak zorundadır” hükmü bulunup,

Bodrumda şiddete maruz kalan kadınların tek sığınacağı kapı, gönüllü olarak hizmet veren Bodrum Kadın Dayanışma Derneği olup, derneğin sığınma evi yoktur. Mali nedenlerle gönüllü bir derneğin kadın konuk ve sığınma evi açma ihtimali herkesin malumu olduğu üzere zordur.

Yukarıdaki nedenlerle Kadın Konuk ve Sığıma Evi yapılması Bodrum Belediyesinin stratejik eylem planında bulunmasına rağmen bir türlü icrasına başlanmamış, hayata geçirilememiştir. Şiddete maruz kalan kadınlara konuk evi açma planının hayata geçirilmesini ve bu konunun Sosyal ve Kültür Komisyonuna sevki ve görüşülmesi hususunda gereğini arz ederiz” denilmekte olup, yapılan oylamada önergenin 17. madde olarak  gündeme alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Belediye Meclisince yapılan görüşmeler sonucunda; 5393 sayılı Belediye Kanununu 14. Maddesinde; “…nüfusu 100.000’ in üzerindeki Belediyeler kadınlar ve çocuklar için konuk evleri açmak zorundadır” hükmü gereğince, mağdur kadınlara konuk evi açma ile ilgili yer tahsisi, projelendirme, protokol vb. tüm hukuki ve teknik çalışmalara Belediyemizce başlanmış olduğu ve Kadın Konuk Evi Çalışma Yönetmeliğindeki “gizlilik” hükmü de gözetilerek önerinin tavsiye niteliğinde bir teklif olmasının kabulüne, Belediye Meclisinin 04.04.2016 tarihli toplantısına katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

16 Haziran 2016 tarihli Kenttv.net’ de yayınlanan haber:

Bodrum Kadın Dayanışma Platformu‘nun uzun zamandır öncülük ettiği eylemler ve imza kampanyaları sonucunda, Kadın Konuk Evi projesi için önemli bir adım atıldı. 16 Haziran 2016 tarihinde projenin yapımına yönelik ilk imzalar atıldı.

Bodrum Belediyesi’nin arsa temininde bulunduğu projede, binanın yapımını İstanbullu hayırsever işadamı Feyzullah Cengiz Başokutan üstlendi. Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Feyzullah Cengiz Başokutan arasında imzalanan protokol sayesinde, projedeki ilk adımlar da atılmış oldu. Bodrum Kadın Konuk Evi’nin yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından en kısa sürede inşaatına başlanılarak hayata geçirilmesinin planlandığı açıklandı.

Şubat 2019 Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) yapılan açıklama ;

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD), 2018 yılında tamamlanan Bodrum Kadın Sığınma Evi’nin uzman personel alımı yapılmadığı için faaliyet geçemediği konusunda endişelerini Bodrum Belediye Meclisi’ne taşıdı. Dernek üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini talep etti. Kenttv.net

Bodrum Belediyesi Web Sayfasından alıntı :

Bodrum Belediyesi Kadın Sığınma Evi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün 20.01.2022 tarihli Açılış Onayı ile faaliyete geçmiş ve 22.02.2022 tarihi itibariyle kabul etmeye başlamıştır. Kadın sığınma evi, 40 kişilik kapasitesiyle kadınlara ve çocuklarına destek sağlamaktadır.

Sonuç: Başarı, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) aitir.

 

velux