DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Bodrum’da katliama devam

Yaza doğru yaklaşırken özellikle tatil bölgelerinde projeler hızlandı. Turizmin yoğun olduğu Muğla Bodrum’da ise yeşil alanlar rant uğruna betona boğuldu.

Bodrum’da katliama devam
A+
A-
velux

Sadece Bodrum’da yıl başından bu yana 11 farklı proje için onay verildi veya çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Bu projelerden biri de kamuoyunda sıklıkla tartışılan bölgelerden Cennet Koyu’nda yer alıyor. Bodrum Ada Otelcilik, etrafı ormanlık alanlarla çevrili ve Cennet Koyu manzaralı bölgede otel inşa etmek için başvuruda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sisteminde yer alan bilgiye göre projeye onay verilmesi halinde 32 bin 620 metrekarelik alanda otel yapılacak. 82 milyon 640 bin TL değerindeki projeyle birlikte bölgede 13 bloktan oluşan 108 oda inşa edilecek. 

Bodrum’da katliama devam

YİNE 5’Lİ ÇETE

Öte yandan koydaki bir diğer tehdit ise muhalefetin 5’li çete olarak adlandırdığı iş insanı Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz Holding’in otel projesi. Bir bölümü 2. derece doğal ve 3. derece arkeolojik SİT alanını kapsayan projeyle 409 bin metrekarelik alanda 100 villa inşa edilmek isteniyor. Yurttaşların ücretsiz olarak yararlanabildikleri birkaç plajdan biri olan koyun kiralanması ise tepkilere neden oldu.

Kaynak : Cumhuriyet

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: