DOLAR
32,5469
EURO
35,0437
ALTIN
2.435,46
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
33°C
Muğla
33°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Açık
35°C

Bodrum’da Limak’a ‘ÇED raporu’ tepkisi

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki cennet koyda ki ormanlık arazide turistik tesis yapmak için ÇED gerekli değildir raporu alan Limak İnşaat A.Ş.’ye Bodrumlular büyük tepki gösterdi.

Bodrum’da Limak’a ‘ÇED raporu’ tepkisi
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu Mevkiii’nde ki Barbaros Koyu’nda ormanlık  alana Limak İnşaat tarafından yapılacak  turizm tesisi için ÇED gerekli değildir raporunun alınması Bodrumluları ayağa kaldırdı.

Bugün öğle saatlerinde Limak’ın arazisi önünde toplanan Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Kızılağaç, Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan Kocaman, Kızılağaç Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi üyeleri ve köylülerin avukatı Remzi Kazmaz yaklaşık iki saat süren eylem ve basın açıklaması yaptı.
 
Ellerinde “Gerenkuyu Sahiline Dokunma” ve “Kıyılarda Talana Son” yazılı pankartlarla gelen köylüler ve çevreciler sık sık “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” sloganları attı şirketi alkışlarla protesto etti.

Bodrum'da Limak'a 'ÇED raporu' tepkisi

“ELİMİZDE KALAN TEK KOYU KORMAK İÇİN YILLARDIR MÜCADELE VERİYORUZ”

Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Kızılağaç ile Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan kocaman yaptıkları açıklamada “Burası iki köyün halkının kullandığı halka açık ormanlık ve bakir kalan tek plaj. Tesisin yapılması ile halkın denize gireceği yer kalmayacak. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Ayrıca iki mahallede şu anda susuz, su yok alt yapı yok. Olan su ve alt yapıda burada bu tesis kaldırmaz. Ayrıca Limak’tan sonra bölgeye 7 şirketin daha önünün açılması sağlanacak. Bir şirketin rantı nedeniyle 2 köy halkı ve turistlerin kullandığı bakir koy, doğal sit alanı ve arkeolojik alan yok edilecek. Bizler kesinlikle otel yatırımlarına karış değiliz, sadece  projelerin yanlış yerlere yapılmasına ve ne ülke turizmine nede bölge halkına bir yarar sağlamayacağını belirtmek istiyoruz” dediler.

Bodrum'da Limak'a 'ÇED raporu' tepkisi

“CENNET CEHENNEME DÖNECEK”

Kızılağaç köyü ekoloji aktivistlerinden Hüseyin Çağlayan “Biz halk olarak şu anda bile alt yapı, elektrik, su ve yol sorunu yaşıyoruz. Buraya yapılacak tesis veya tesisler bu sorunu arttırmaktan başka bir işe yaramayacak. Köylüler olarak doğayı, koyları , yaşam alanlarımız korumak için buradayız” dedi,

“ÇED RAPORLARINDA ÖNEMLİ OLAN KAMUNUN ÇIKARLARIDIR, ŞİRKETLERİN DEĞİL”

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise “Muğla Şehircilik ve Çevre İklim Değişikliği İl Müdürlüğü çok büyük suç işlemektedir. Burası halkın kullandığı doğal, arkeolojik sit alanı, köylü balıkçıların kullandığı bir alandır: buraya nasıl olurda ÇED gerekli değildir raporu verildi. ÇED burası için gerekli değilse neresi için gerekli. Limak burada yanlı bir limana yanaştı. Limak’ın korsan gemisi buraya yanaşamayacak. Burada yapılaşmasına izin vermeyeceğiz. ÇED raporlarında öncelikli olan kamu çıkarlarıdır. Şirketlerin değil. Halkın tek kullanım alanı olan yeri Limak’ın yağmalamasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bodrum'da Limak'a 'ÇED raporu' tepkisi

“CENNET KOYUN VE ORMANLARIN İDAM FERMANI, İPTAL DAVASI AÇACAĞIZ”

Çevrecilerin, derneğin ve köylülerin Avukatı Remzi Kazmaz ise Geren kuyudaki arkeolojik ve doğal sit alanına verilen ÇED gerekli değildir raporunun yeteri kadar incelenmeden değerlendirilmeden verildiğini belirterek:

“Ankara’nın talimatı ile verilen bu raporun yeteri kadar bilimsel ve kamu çıkarı gözetmediğini biliyoruz. Burası iki köy halkının ve yeril turistlerin kullandığı bölgede tek bakir kalan halka açık koydur. Buranın yapılaşmaya açılması için yıllardır eylem yapıp halkın isyanını dile getiriyoruz. Buna rağmen halkın feryadını duymayanlar 36 bin metrekarelik alana yapılacak 240 odalı otel için böyle bir karar alabiliyorlar. Dernek ve köylüler olarak ÇED gerekli değildir raporunun iptali için acilen Muğla İdare Mahkemesi’ne İptal davasını açıyoruz. Bu tesisin buraya yapılması bölgenin cennet koyun ve ormanların idam fermanı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Limak’ın turistik tesis yapacağı arazinin tel çit ile çevrildiği ve üzerine  Özel Mülktür Girmek Yasaktır yazılı tabelaların asıldığı görüldü. Eylemciler alkışlı protestonun ardından dağıldı.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: , , , ,