DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
26°C

Bodrum’da saadet zincirinde dolandırıldığını iddia eden adliyeye koştu

Bodrum’da saadet zincirinde dolandırıldığını iddia eden adliyeye koştu
A+
A-
polat-galle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde villa ve yazlık kiralama yapan bir şirkete kar payı almak için nakit para yatıran yaklaşık 600 kişiden bazıları hem kar payını hemde ana paraları geri alamayınca soluğu adliyede aldı. Açıklama yapan mağdurlar nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle şirket yetkilileri hakkında savcılığa ve polise suç duyurusunda bulundu.

Kaynak Anterhaber.com

Muğla’nın Bodrum ilçesinde villa ve yazlık kiralama yapan bir gayrimenkul ve emlak yatırımı yapan şirkete kar payı almak için nakit para yatıran yaklaşık 600 kişinin içinden bazıları hem kar payını hemde ana paraları geri alamadıklarını iddia ederek soluğu adliyede aldı.

600’DEN FAZLA KİŞİ MAĞDUR

Bodrum ve turistik mahallelerde faaliyet gösteren şirketin ev sahiplerinden kiraladıkları villa ve evleri yüksek kiralarla yerli ve yabancı turistlere kiralayacaklarını belirterek işe ortak olacaklara yüksek kar payı dağıtacaklarını belirterek üç yıl içerisinde yaklaşık 600 kişiden 20 bin ile 200 bin TL. arasında para topladığı iddia edildi. Şirket yetkilileri bir süre kar paylarını dağıttıktan sonra yaklaşık 8 aydır hem kar payını dağıtmadığını hemde ana paralarını geri alamadıklarını iddia eden mağdurlar soluğu polis ve adliyede aldı.

VURGUN’UN BOYUTU 50 MİLYON TL. Yİ AŞTI.

Turgutreis Mahallesi’nde toplanarak yaşadıklarını  anlatan mağdurlar vurgunun boyutunun 50 milyon TL. yi bulduğunu belirterek açıklama yaptı.

Şirketin İzmir, Aydın ve Muğla bölgesinde faaliyetini sürdürdüğünü ancak internette verilen adres ve telefonlarına ulaşılamadığını belirten mağdurlar kişiler. hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söylediler.

MAĞDURLARIN SAYISI ÇOK FAZLA İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNENLER VAR

Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan evli ve özel bir şirkette satış temsilcisi olarak çalışan 32 yaşındaki Tuğba Yılmaz mağdurlar adına açıklama yaptı. Yılmaz “Arkadaşlarımız aracılığı ile tanıştığımız bu kişilere ben 100 bin TL. verdim, bankada çektiğim kredileri de bu sisteme yatırdım. Geçtiğimiz haziran ayında verdiğim paranın karşılığında sadece 4-5 ay kar payı alabildim. Ardından bana ve diğer mağdurlara ödemeler kesildi. Defalarca arayıp durumu sorduk, işler bozuda ama ödeyeceğiz, merak etmeyin diyerek bizleri ödediler Bildiğim mağdur sayısı 400’ün çok üzerinde. Bende başkalarının para yatırmasına aracı oldum. Ardından o kişiye  ulaşıp suç duyurusunda bulunacağımızı belirtince “Bana bir şey olmaz, olan size olur paralarınızı alamazsınız, poliste tanıdıklarım var, diyerek bazı mağdurları tehdit etti. Ancak paralarımızı alamayınca elimizdeki banka dekontları ve vat sup yazışmaları ile savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu işin peşini bırakmacağız avukatlarımız aracılığı ile hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz, Arabasını satıp bu sisteme girip beklentisi olan insanlar var. Yüzlerce kişiyi 50 milyon TL. civarında dolandırıp sonra elini kolunu sallayıp ortada dolaşan bu insanlara en ağır cezanın verilmesini istiyoruz, biz yandık başka mağdurlar yanmasın, şu anda intihar etmeyi düşünen mağdurlar var” diye konuştu.

 

Bodrum’da saadet zincirinde dolandırıldığını iddia eden adliyeye koştu

Tuğba Yılmaz

PARALARINI ALAMAYANLAR POLİS, JANDARMA VE SAVCILIĞA KOŞTU

Bodrumlu Kaptan 29 yaşındaki Mert Malkoç ise geçtiğimiz Ağustos ayında sisteme 40 bin TL. yatırdığını belirterek “Bana bir kez üç bin TL. ödeme yaptılar sonra ödeme yapmadılar Defalarca telefonla arıyoruz, telefonları açılmıyor, açtıkları zamanda sakın savcılığa polise gitmeyin paranızı ödeyeceğiz diyerek bugüne kadar oyaladılar. Hatta bugün para vereceklerini söylediler ama bugünde para ödenmedi, bizde sesimizi duyurmak için konuyu basına yansıttık. Şu anda birçok mağdur jandarma, polis ve savcılığa giderek şikayette bulunuyor, insanların iyi niyetinden yararlanıyorlar” dedi.

Kaptan  30 yaşındaki Kemal Yunus Altıntepe ise sisteme 20 bin Tl. verdiğini ancak hiç para alamadığını ana paranında geri ödenmediğini söyledi.

MAĞDURLARA MESAJ GÖNDEREREK AÇIKLAMA YAPTI

ANTERHABER’in telefon ile ulaşmaya çalıştığı kişi (İddialara neden olan kişi) ise telefonlarını açmadı. Kişinin mağdurlara gönderdiği Whatsup açıklaması ile durumu özetlediği belirtildi.

“………adı altında talebiniz doğrultusunda yapmış olduğumuz gayrimenkul  kiralamalarına istinaden yaşamış oldugumuz  problemli banka süreci tamamlanmış olup 07.03.2022  ve 17.03.2022 tarihlerinde  ödemeleriniz  hesaplarınıza  aktarılacak olup dekont ile bilgilendirme sağlanacaktır. Bu sürecte  banka esaslı yaşanmış olan aksamalardan  kaynaklı  gecikmelerden  dolayı özür diler   süreç tamamlanana kadar ki tüm yasal haklarımız ve alacaklarımız saklı kalmak kaydı ile firma ismi ve şahsıma yönelik yapılan yalan ve yanlış suçlamalarla ilgili gerekli işlemlerin de  vekilim aracılığı ile başlatılacağını beyan eder  tarafımca onayı verilmemiş hiçbir açıklamanın gerçek niteliği taşımadığını ve itibar edilmemesi gerektiğini  tarafınıza hatırlatarak aksamalar yaşadığımız bu  süreçte ki destekleriniz ve anlayışınız için teşekkür ederim” denildi.

Bodrum Ev Emlak