Bodrum Yarımadası’nda su patlaklarıyla ilgili sorunlar giderek büyüyor. Türk Kuyusu Mahallesi Mars Mabedi Caddesi üzerindeki su patlağı sabah saatlerinden bu yana müdahale edilmeden akmaya devam ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar saatlerdir susuz kaldıklarını belirtiyor.
Bitez Mahallesi Uzuntaşlı Kuyu Sokak’ta ikamet eden bir vatandaş, gün boyunca defalarca MUSKİ’yi aradığını fakat ekip gönderilmediğini söyledi. Tonlarca suyun sokağa ve evine aktığını belirten vatandaş, yetkililerden acil çözüm istedi.
Konacık Mahallesi Gaz Deresi Caddesi’nde ise su patlağı günlerdir devam ediyor. Vatandaşlar, başvurularına rağmen henüz hiçbir müdahale yapılmadığını ifade ediyor. Bir vatandaş, “Evimde su yok ama burada göz göre göre su heba oluyor. Defalarca aradık, sonuç yok.” dedi.
Bodrum’da yaz aylarında su sıkıntısı büyürken, bu tür ihmaller vatandaşların tepkisine yol açıyor. Sokağa akan temiz suyun israf edilmesi ve arızalara zamanında müdahale edilmemesi kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratıyor.
Bodrum halkı, MUSKİ ve ilgili kurumlara bir an önce bu patlaklara müdahale edilmesi ve su israfının önlenmesi çağrısında bulunuyor. Susuzlukla mücadele eden vatandaşlar, sorunun çözülmesini bekliyor.