DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Bodrum’dan 1 Mayıs çağrısı

Bodrum’dan 1 Mayıs çağrısı
A+
A-
polat-galle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün basın açıklaması ve eylem yapan bodrum 1 Mayıs Bileşenleri Muğla’daki mitinge çağrıda bulundu. Eğitim Sen temsilcisi Yüksel Okyay “Yoksulluk ve adaletsizliğini büyüttüğü bunalım yaygınlaşıyor. Hakkını arayan herkes düzenin hukuk dışı zorbalıkları ile karşı karşıya kalıyor” dedi.

Kaynak Anterhaber.com

Muğla’nın Bodrum ilçesinde aralarında siyasi partilerinde bulunduğu 18 parti ve STK bugün Bodrum 1 Mayıs bileşenleri adı altında Belediye Meydanı’nda 1 Mayıs Mitingi’ne çağrıda bulundu. Basın açıklamasından önce Savaşa Değil eğitime Bütçe, Savaşa Değil sağlığa Bütçe sloganları atan grubun adına daha sonra eğitim Sen temsilcisi öğretmen Yüksel Okyay basın açıklamasını okudu.

YOKSULLUK VE ADALETSİZLİĞİN YARATTIĞI BUNALIM BÜYÜYOR

Okyay açıklamasında pandemiyle, her gün yapılan zamların yarattığı pahalılıkla, eriyen ücretlerimizle, işsizlikle, güvencesizlikle yurttaşların bu günü ve geleceği, hakkı, hukuku, umutlarının çiğnendiğini belirterek “Yoksulluk ve adaletsizliğini büyüttüğü bunalım yaygınlaşıyor. 1 Mayıs’a sayılı günler kala ülkenin dört bir yanında işçiler, emekçiler, hakları ve gelecekleri için direnmeye devam ediyor. İşçiler dayatılan sefalet ücretlerine, düşük zamlara, keyfi işten atmalara ve sendikal örgütlenmeye yönelen saldırılara karşı direnişle cevap veriyorlar. Ucuz emek, yağmalanan doğa, talan edilen kent haberleriyle dolu toplumun işini, aşını, geçimini ve sağlığını korumakta her geçen gün daha fazla zorlandığı zor günlerden geçiyoruz. Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, artan borçlarla, salgınla mücadele ederken ülkemizin tüm kaynakları bir avuç ayrıcalıklı zümre ve patronlar için seferber ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

Bodrum’dan 1 Mayıs çağrısı

 

HAKKINI ARAYAN HERKES HUKUK DIŞI ZORBALIKLARLA KARŞI KARŞIYA KALIYOR

Okyay geçinmeye, haksızlıklara yönelik talepler, feryatlar baskı, şiddet, sansür ve zor ile bastırılmak istendiğini belirterek “Hakkını arayan ve gerçekleri söyleyen herkes, işçiler, emekçiler,  kamu emekçileri, mühendisler, mimarlar, hekimler, avukatlar, aydınlar, akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar, öğrenciler, Kürtler, Aleviler, LGBTİQ+ bireyler, gençler, çiftçiler, emekliler ve kadınlar düzenin hukuk dışı zorbalıkları ile karşı karşıya kalıyor.Ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal olarak  ne kadar olumsuzluklar yaşanıyorsa,  doğa ve ekoloji konusunda da benzer olumsuzluklar yaşanıyor.

Kıyılarımız, koylarımız, denizlerimiz, ormanlarımız, meralarımız, tarım topraklarımız, zeytinlik alanlarımız,  yeraltı yerüstü sularımız, tarihi ve kültürel değerlerimiz , endemik bitkiler , kısacası canlı ve cansız üyeleri ile tüm ekosistemler daha çok kar hırsıyla yok ediliyor.Bu düzen böyle gitmez. Bu halkın mutfaktaki yangına yoksulluğa işsizliğe borçluluğa ve güvencesizliğe mahkûm eden bu akıldışı düzen ülkenin sırtında bir yüktür” dedi.

Okyay açıklamasının sonunda ise “1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününe giderken birlikte değiştirme irademizi işyerlerinde, sokaklarda, meydanlarda omuz omuza örgütleyeceğiz. Bodrum’da yaşayan ve emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs’ta  buluşmaya çağırıyoruz. Yoksulluğa, sömürüye, güvencesizliğe ve savaşa karşı, türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla ve umutlarımızla birlikte 1 Mayıs’ta Muğla mitinginde buluşalım” dedi.

Basın açıklaması ve eylem Yaşasın 1 Mayıs sloganları ile sona erdi.

polat-galle