DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Bu basit yöntemle mide şişkinliğinden kurtulun

Eğer midenizde şişkinlik problemi yaşıyorsanız uzmanlar bunu oldukça basit ve bilinen bir yöntemle aşabileceğinizi düşünüyor.

Bu basit yöntemle mide şişkinliğinden kurtulun
A+
A-

Mide ağrısını hafifletmenin, sindirime yardımcı olmanın ve şişkinlikle savaşmanın en basit yollarından biri olan mideyi düzgün bir şekilde ovalamak; çok çeşitli sağlık sorunlarına, özellikle de kabızlık ve şişkinlik de dahil olmak üzere çeşitli sorunlara yardımcı olabilir.

Geleneksel Çin Tıbbı uygulayıcısı Ada Ooi, The Standard’a, belirli hareketlerin “yiyecek ve sıvıların sindirim sistemi boyunca düzgün hareketini teşvik ederek, sindirimi ve gıdanın emilimini güçlendirerek ve şişkinlik ve hazımsızlık gibi yaygın sorunları hafifleterek” yardımcı olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda “kan dolaşımının iyileşmesine, biriken duygusal stresin ortadan kalkmasına ve genel refahın artmasına” da yol açabilir.

NASIL YAPILIYOR?

Midenize düzgün bir şekilde masaj yapmak için Ooi, yaklaşık beş ila on dakika boyunca göbek deliğinizden hafif bir baskı ile “avuç içi kullanılarak yumuşak, saat yönünde, dairesel hareketler” ile başlamanızı tavsiye ediyor.

Ancak masajdan sonra herhangi bir ağrı, rahatsızlık veya hazımsızlık veya mide bulantısı gibi olumsuz etkiler hissederseniz durmanız gerektiği konusunda uyardı.

Masajlar, yemekten birkaç dakika önce veya sonra yapıldığında çok faydalıdır, ancak genel sağlığınızı artırmak için herhangi bir zamanda da yapılabilir.

Mide masajları rahatsızlığı geçici olarak hafifletebilir ancak uzmanlar, tekrarlayan sorunları olan ve uzun vadeli çözümler arayanların bir tıp uzmanına başvurmasını tavsiye ediyor.

ETİKETLER: