DOLAR
32,2001
EURO
35,0155
ALTIN
2.521,40
BIST
10.731,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Bu Suyla El Yüz Yıkanmaz.

velux

Bu Suyla El Yüz Yıkanmaz.

Belki bir çoğumuz dünkü, Bodrum Belediye Meclis Toplantısını izlemiştir. Gündemde olmamasına rağmen gündem dışı konuşmalarla ve İYİ Partinin gündem önerisiyle gündeme alınan konu, toplantının ana öznesiydi.

Konu; Cengiz İnşaat’a Cennet Koyda verilen yapı ruhsatı…

Konu ne teknik, ne de mahkeme kararlarının uygulanıp uygulanmaması tartışması kararı kadar sığ değildir.

Bu Milletin A… koyanlarla,  bunlara vatan topraklarını “Anasının Ak Sütü Gibi Helal” diyenlerin iş birliği meselesidir.

CHP’li Bodrum Belediye meclis üyeleri, hakkınızı Cengiz Holding’e Helal Ettiniz mi? Ettiyseniz mesele yok.

Artık dost değiliz.

CHP Grubu adına gündem dışı konuşma yapan meclis üyesi Emre Köroğlu, dersine çok çalışmış edasıyla, yazıp eline verdikleri kağıdı dahi okumaktan acizdi.

Mahkeme kararlarını uygulamayan kamu görevlileri hakkında, CHP’li meclis üyeleri olarak suç duyurunda bulunacaklarmış.

Yapma ya! Madem suç duyurusunda bulunacaktınız, suç duyurusunda bulunup gelseydiniz meclise, elinizden tutan mı oldu. Ruhsatın verildiği 12 Aralıktan bu yana veya yapı ruhsatı başvurusu yapıldığında neden yapmadınız?

Kafa mı buluyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz?

Suç duyurusunda bulunacağınız kurumlar arasında, mahkeme kararlarını bildiği halde uygulamayan Bodrum Belediyesi’ de var mı?

Bakacağız; kaç meclis üyesi suç duyurusunda bulunacak.

CHP Grup sözcüsü, verilen başkanı aklama görevini sürdürüyor ve çanak soru soruyor “Başkanım Danıştay’ın verdiği karar yerine getirilmiş olsaydı siz buraya ruhsat veriri miydiniz?”

Yanıt tabi ki “vermezdim”…

Niye verdin demezler mi adama, mahkeme kararı elinde…

Belediye Meclisine davet edilse Mehmet Cengiz, kendi projesini ve yapı ruhsatının haklılığını bu kadar savunamazdı.

Bırakacaksınız bu al takke ver külah işlerini…

Siz yapacağınız suç durusunun sonucunu beklerseniz, Mehmet Cengiz inşaatları bitirmiş, satışlarını yapmış olur, hatta içeriye de kimseyi sokmazlar.

Meclis, meclis değil, başkanın ego tatmin yeri…

İki kadın meclis üyesi söz alıp konuşuyor, soruyor ve sorguluyor, her sözleri oldu bitti ye getirilmek isteniyor, başkan ve imar müdürü tarafından.

İmar Müdürü istifa etmeli yada görevden alınmalıdır. Belediye Meclisine yanlış bilgi vermekte ve konulara tam vakıf olmadan yada olup da kasten meclisi ve dolaylı olarak haklı yanıltmaktadır.

Madem artık suç duyurusu sezonu açıldı, bizde başlayalım.

Pazartesinden itibaren başkanın kaçak iskelesinin bilirkişisinin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalışırken, Bodrum Belediyesi’ne Plan proje Müdürü olması ve sonrasında İmar Müdürü yapılması’ n dan başlayarak;

Başkanın kaçak oteli , restoranı, dahil olmak üzere, belediye mülküne ortağı aracılığı ile kaçak yapı kendilerine aitmiş gibi, yapı kayıt belgesi almasından devam edelim…

İnanın malzeme çok…

Demedi, demeyin…

Parti iç mevzularına girmiyorum, genel başkana ne söylemiş, Bodrum’a gelince ne söylediğini nasıl unutmuş, o artık Devleti yönetmeye talip olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tasarrufunda.

Sonuç “verilen ruhsatın tekrar hukuksal olarak incelenmesi için tavsiye kararı.”

Belediye meclisinin böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Bu suyla el yüz yıkanmaz. Ancak kendinizi kandırırsınız.

Vesselam…

Dünkü mecliste gösterdiğim tepkiye destek verip arayan mesaj atan yüzlerce okur ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.

polat-galle