DOLAR
32,9264
EURO
35,3803
ALTIN
2.465,71
BIST
10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
37°C
Muğla
37°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
36°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
34°C
Cuma Hafif Yağmurlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C

Bvlgari Başkan Vekili, Cennet Koyu’nda arkeolojik alan olduğunu itiraf etti!

Bvlgari Başkan Vekili, Cennet Koyu’nda arkeolojik alan olduğunu itiraf etti!
A+
A-
Aktur tatil sitesi
Bodrum Cennet Koyu’ndaki Cengiz Inşaat’ın tartışmalı projesi daha başlamadan önce araştırma konusu olan arkeolojik alanların tahribatı, o dönem yalanlanmış ve haber görsellerindeki fotoğrafların başka yerden getirildiği açıklaması yapılmıştı.

Bvlgari Group Başkan Vekili Silvio Ursini’nin bölgede, arkeolojik alan olduğu yönündeki itirafıyla Bodrum Cennet Koyu’ndaki doğa tahribatının yanı sıra arkeolojik alanlardaki tahribatın derecesi merak konusu oldu.

Bvlgari Group Başkan Vekili ve Bvlgari otelleri kurucusu Silvio Ursini bu yatırım için şöyle demiş;

“Standartlarımıza uygun bir yer aradık. Bodrum’da ideal ortamı keşfettik. Tarihi Hattat Koyu içinde sakin Cennet Koyu’na uzanan bir Cennet hayal ettik. Bölgede bir arkeolojik alanın bulunması, bölgenin tarihi ve kültürel önemini ortaya koyuyor.”

İtalya merkezli Bvlgari yeni adres olarak Bodrum’u seçti. 2026 yılında açılacak otel için anlaşma imzalandı. Cengiz Holding’in yatırımcısı olduğu proje, Türkbükü-Gölköy sahilinde 60 hektarlık bir yarımadanın ucunda yer alacak. “Bodrum için beklentimiz çok ve büyük hayallerimiz var” diyen  Bulgari Otelleri Kurucusu Silvio Ursini, “Büyük açılış, Türkiye ve Bodrum’un büyüsünü küresel müşterilerimize tanıtmak açısından çok önemli bir dönüm noktası olacak” şeklinde konuştu.

Bvlgari’nin Türkiye ilgisinin İstanbul ile başlayıp 10 yıl yer aradıklarını ancak Bodrum’da karar kıldıklarını ifade eden Silvio Ursini’nin konuyla ilgili açıklamasının tamamı şöyle;

“Standartlarımıza uygun bir yer aradık. Sadece mekan ve mahremiyet değil, aynı zamanda benzersiz bir topluluk oluşturma fırsatı da vaat eden bir bölge olan Bodrum’da ideal ortamı keşfettik. Tarihi Hattat Koyu içinde sakin Cennet Koyu’na uzanan bir cennet hayal ettik. Bvlgari otelimizin bölgenin kendine özgü cazibesiyle yer alması çok önemliydi. Bölgede bir arkeolojik alanın bulunması, bölgenin tarihi ve kültürel önemini ortaya koyuyor.”