DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
26°C

Çay Tabakları Bu Yüzden Kırmızı Beyaz Üretiliyor

Türkiye’de günlük 245 milyon bardak çay tüketiliyor.Bu oran, Türkiye’yi çay tüketiminde dünyanın en üst sıralarına koyarken, bir kafe ya da kahvehanede çay içtiğinizde genellikle karşılaştığınız manzara çay servisinde kırmızı ve beyaz beneklerin …

Çay Tabakları Bu Yüzden Kırmızı Beyaz Üretiliyor
A+
A-

Türkiye’de günlük 245 milyon bardak çay tüketiliyor.

Bu oran, Türkiye’yi çay tüketiminde dünyanın en üst sıralarına koyarken, bir kafe ya da kahvehanede çay içtiğinizde genellikle karşılaştığınız manzara çay servisinde kırmızı ve beyaz beneklerin bulunduğu bir tabağın kullanılması olmakta.

Çay Tabakları Bu Yüzden Kırmızı Beyaz ÜretiliyorHalk arasında ‘acem çay bardağı’ olarak da anılan bu tasarımın sırrı ise oldukça ilgi çekici.

İNCE BELLİ BARDAKTAKİ ÇAYLARI TAVŞAN KANI GÖSTERİYOR

Geleneksel olarak ‘ince belli’ adı verilen bardaklarda servis edilen çaylar, kırmızı benekli tabaklara koyulması halinde oldukça demli ve güzel gözükmekte. Halk arasında ‘tavşan kanı’ olarak anılan bu çayların görünümünde büyük bir etki yaratan acem çay bardakları, çayın servis edildiği kişide olumlu bir izlenim yaratılmasına yardımcı oluyor.

Çay Tabakları Bu Yüzden Kırmızı Beyaz ÜretiliyorBu bardakların kırmızı ve beyaz şekilde tasarlanması ve tamamen kırmızı olmaması ise çayın olduğundan daha acı görünüm vermemesinden kaynaklanmakta. Tamamen kırmızı renkte tabaklara koyulan çaylar, aşırı demli ve acı görünüm vererek insanlarda önyargı oluşturuyor.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,