DOLAR
43,7687
EURO
51,7323
ALTIN
6.996,55
BIST
14.259,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
10°C
Muğla
10°C
Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
8°C
Perşembe Açık
13°C
Cuma Hafif Yağmurlu
9°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
10°C

Cengiz İnşaat’tan Cennet Koyu’ndaki gayrimenkul projesi için açıklama

Cengiz İnşaat’tan Cennet Koyu’ndaki gayrimenkul projesi için açıklama
A+
A-

Bodrum Cennet Koyu’nda gayrimenkul projesine başlayacak olan Cengiz İnşaat, konuyla ilgili önemli açıklamada bulundu.

Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa etmeye hazırlanan Cengiz İnşaat, dün konuyla ilgili Sözcü gazetesine bir açıklama gönderdi.

“50 bin ağaç dikeceğiz”

Açıklamasında söz konusu parselde ağaç kesimi yapılmayacağını ve 50 bin adet ağaç dikileceğini belirten şirket, projede yürürlükte bulunan imar planı hükümlerine uyulacağını kaydetti. Ayrıca Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına ve mevzuata uygun davranılacağı da ifade etti.

Bölge halkı projeye tepkili

Sözcü Gazetesinde 12 Temmuz 2022’de yayınlanan İsmail Şahin’in haberine göre Türkiye’deki ilk oteli için Bodrum’u seçen Bulgari’nin Cengiz İnşaat ile yaptığı anlaşmayı bu ay sonuna kadar duyurması bekleniyor. Bodrum sakinleri ise böyle bir projeye tepkili.

AKP iktidarında kamudan aldığı havalimanı, karayolu, metro, demiryolu, tünel, liman, HES, baraj, maden, nükleer santral ve inşaat ihaleleriyle dikkat çeken Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat, projenin yükseleceği araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 yılında satın almıştı.