DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
35°C
Muğla
35°C
Açık
Pazartesi Açık
35°C
Salı Parçalı Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Çevre Bakanlığı’ndan yeni uygulama: Yat sahipleri artık istedikleri kıyıya çapa atamayacak

Çevre Bakanlığı’ndan yeni uygulama: Yat sahipleri artık istedikleri kıyıya çapa atamayacak

Çevre Bakanlığı’ndan yeni uygulama: Yat sahipleri artık istedikleri kıyıya çapa atamayacak
A+
A-
velux

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yat sahiplerinin artık istedikleri kıyıya çapa atamayacaklarını duyurdu. Bakanlığın kullanıma sunacağı dijital uygulama ile kıyıda yatın bağlanacağı yer ve bekleme süresi kayıt altına alınacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlıkta düzenlemiş olduğu toplantıda “Türkiye Yüzyılı Çevre Projeleri”ni basınla paylaştı. Yatların kıyılara çapa atma ve bekleme süresine ilişkin dijital uygulama geliştirdiklerini açıklayan Özhaseki ” Yapığımız incelemelerde gördük, yat sahibi arkadaşlar yatları rastgele yerlere bağlıyorlar” dedi. Özhaseki depozito yönetim sistemiyle ilgili ise Türkiye’nin yıllık 520 milyon euro kazanacağını dile getirdi.

Tasarladıkları projeleri anlatan Özhaseki yat sahiplerinin istedikleri yerlere çapa atamayacaklarını açıkladı:

Depozito sistemi

“Depozito Yönetim Sistemi ile ilgili rakam vermek istiyorum. Plastik, cam şişelerin, kutuları düzenli bir şekilde toplarsak birçok kazancımız olacak. Eğer sağlayamazsak bunu 20 milyar atık tabiata atılacak, yüzlerce yıl boyunca tabiatta kalacak. Bu sistem de şöyle çalışacak, vatandaşımız kaç tane şişe, alüminyum, pet getirmişse bizim koyduğumuz yerlerde önce kendilerini tanıtıp, makinaya atacaklar. Sonra da telefonu vasıtasıyla bunun bedeli e-cüzdanına işlenmiş olacak. Ben telefonumu okutamam diyenler için de fiş sistemi devam edecek.”

“2024 yılının sonuna kadar 200 bin deprem konutu teslim edilecek”

“Altyapı çalışmaları için temin ettiğimiz 65 milyar liralık bir finansmanla da 11 tane şehrimizin su, kanal, arıtma tesisleri, su depoları, benzer şekilde altyapıyla ilgili ne varsa eksiklerini giderecek proje yaptık. O belediyeleri borçlandırmadan bunu biz karşılayarak bu faaliyetimize de devam ediyoruz. Hepinizin malumu bundan üç ay kadar öncesine kadar 76 bin konutun çekilişlerini yaptık, kuralarını belirledik ve hak sahiplerine teslim ettik. Temmuz ayı sonu itibariyle yeniden başlıyoruz. Sene sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmiş olacağız.”

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,