DOLAR
32,6786
EURO
35,1944
ALTIN
2.442,41
BIST
10.585,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
35°C
Muğla
35°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Açık
33°C

CHP, erken seçim için çalışmalara başlıyor: “Türkiye’yi nasıl yöneteceğiz?”

CHP’de olası bir erken seçime ilişkin politika üretim süreci hızlandı

CHP, erken seçim için çalışmalara başlıyor: “Türkiye’yi nasıl yöneteceğiz?”
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “Bence 1,5 yıl sonra erken seçim olur” açıklamasının ardından partinin kurmayları “CHP, Türkiye’yi nasıl yönetecek” sorusuna ilişkin kampanya sürecine başlanacağını açıkladı. Yarın Gebze’de sürdürülecek mitinglerin seçim havasında geçmesinin planlandığı kaydedildi. 

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, CHP kaynakları, CHP’nin gölge bakanları ile Kabine arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından yapılan ve CHP’yi, “Popülist söylemler” ile suçlayan tavrın da erken seçimi kaçınılmaz kıldığını kaydetti. Ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün daha da arttığını ifade eden CHP kurmayları, “Biz Asgari ücretli geçinemiyor’ diyoruz, onlar ise ‘Popülist söylemeler bunlar’ diyor. Müzakere ile sonuç alamadığımız her alanda sahada olacağız” dedi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden önce seçmene, “İktidara sarı kart gösterin, erken seçim istemeyeceğiz” dediklerini anımsatan parti yönetimi, “Buna göre hareket ettik. Erken seçim istemediğimiz yönündeki yorumlar bundan kaynaklanıyordu. Ancak şu an görünen tablo, erken seçimin kaçınılmaz olduğudur” diye konuştu.

CHP yönetimi, “Krizin faturası yine vatandaşa çıkarılacak. İnsanlar kriz altında ezildikçe seçim isteyecek” ifadelerini kullandı. Sokağın erken seçim talebine yönelik ellerinde istatistiki bir ölçüm olmadığını ifade eden parti yönetimi, tematik mitinglerdeki atmosferin ve sokağın sesinin ise “Seçim şart” dediğini anlattı.

“Yarın seçim olacakmış gibi…”

CHP İl Danışma Kurulu toplantılarında da ağırlıklı gündemin erken seçim olduğu bildirildi. CHP örgütlerinin, “Yarın seçim olacakmış gibi” çalıştığı, il danışma kurullarının da sokağa dönük politikalar ürettiği dile getirildi. CHP Genel Merkezi’nin erken seçim politikalarının parti tabanında tutarlı bulunduğu savunuldu.

Kampanya filmleri 

 “CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek?” sorusunun yanıtlanacağı kampanya kapsamında ekonomi, eğitim, sağlık ve adalet gibi temel alanlardan sorumlu genel başkan yardımcılarının, “CHP’nin yol haritasını” anlatan çalışmalar gerçekleştireceği vurgulandı. Bu amaçla kampanya filmleri de hazırlanacak.

Erken seçim gündemi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçime ilişkin sözlerinin doğru anlaşılmadığını ifade ederek, “Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” dedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün grup toplantısında yaptığı “normalleşme” çıkışına ilişkin olarak da, Özel, “Ben iktidarı normalleştirme peşinde değilim. Ben MHP olmasa da AKP olmasa da normalleşirim. Benim derdim onların seçmenleriyle normalleşmek” ifadelerini kullandı.

Erken seçim için “Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” tahmininde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün sözlerine açıklık getirdi; “İktidar istemeden teknik açıdan erken seçim mümkün değil” dedi. CHP lideri, “Ancak siyasi olarak da erken seçime direnebilmenin belli şartları var” notunu düştü. Özel, “İstiyor muyum? Valla gelecek hafta olsun istiyorum erken seçim” diye ekledi.  

 Özel, erken seçim için 360 oy gerektiğini belirterek, “Şartlar böyle giderse önümüzdeki yıl bugünlerde erken seçim talebini dillendiririz. Tam iki seçim ortasında 2.5. yılda kendisine kaçamayacağı bir teklif sunarız.” ifadelerini kullandı. 

 

Aktur tatil sitesi