DOLAR
32,2309
EURO
35,0754
ALTIN
2.505,27
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
26°C

CHP İçinde Büyük Çatışma: İmamoğlu’nun Bodrum Adayı Ahmet Aras mı?

CHP İçinde Büyük Çatışma: İmamoğlu’nun Bodrum Adayı Ahmet Aras mı?
A+
A-
velux

CHP İçinde Büyük Çatışma: İmamoğlu ve Özel Arasında Telefon Kavgası

7’si büyükşehir, 353 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını açıklayan CHP’de, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yeni bir kriz patlak verdi. İddialara göre, İmamoğlu’nun adaylık listesine ilişkin istekleri, Özel’in sert tepkisiyle karşılaştı.

Gazeteci Ferhat Murat’ın paylaştığı kulis bilgilerine göre; CHP Parti Meclisi’nde yeni belediye başkan adaylarının açıklanması öncesi, İmamoğlu ve Özel arasında gergin bir telefon konuşması yaşandı. İmamoğlu’nun belirlediği isimlerin aday olmasını istemesi üzerine, Özel’in sert tepkisiyle karşılaştığı ve “Gel o zaman buraya sen otur” dediği belirtiliyor. Bu çıkışın ardından İmamoğlu’nun, Özel’in yüzüne telefonu kapattığı ifade edildi.

 İddialara göre, İmamoğlu’nun talepleri şu şekilde sıralanıyor:

  1. İstanbul’daki tüm ilçelerde verdiği listenin Parti Meclisi’nden geçmesi.
  2. Çankaya Belediye Başkan adayı olarak Gül Çiftçi’nin ilan edilmesi.
  3. İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Buğra Gökçe’nin açıklanması ve Çeşme’de İmamoğlu’nun istediği ismin belirlenmesi.
  4. Bodrum’da mevcut belediye başkanı Ahmet Aras’ın tekrar aday gösterilmesi

Aynı konu hakkında ;

CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, son kulis bilgilerini paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında, önümüzdeki yerel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde kriz yaşandığı iddiaları gündemi sarsıyor. CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, son kulis bilgilerini paylaştı.

“Zafer Şahin, programda yaptığı açıklamada, bu durumun Özgür Özel’i rahatsız ettiğini belirtti. İmamoğlu’nun listesinin Özel’i kızdırdığını ve özellikle Veli Ağbaba üzerinden ikili arasında bir gerilim yaşandığı iddialarını gündeme getirdi. İmamoğlu’na yakın isimlerin, Özgür Özel ile görüşerek “Bizim dediklerimizi dinlemiyor, bağımsız hareket ediyor” dedikleri konuşuluyor.”

Bu gelişmelerin ardından CHP Parti Meclisi’nde bugün herhangi bir adayın açıklanmayacağı belirtiliyor. İki önemli ismin arasındaki bu çatışma, partinin yerel seçim stratejisi üzerinde etkili olabilir. Gelişmelerin ilerleyen günlerde nasıl bir çözüme kavuşacağı ve CHP’nin seçim sürecindeki stratejisinin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Kaynak : Milliyet 

Kaynak : Haber 7

polat-galle