Selcuk Özdağ Kimdir ;
Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958 tarihinde Halil ve Hatice Özdağ çiftinin çocuğu olarak Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Konur köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden (şu anki Manisa Celal Bayar Üniversitesi) mezun olan Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında doktora eğitimini bitirdi. 2012 yılında ise Doçent oldu.
Selçuk Özdağ, 1975 yılında üniversite öğrencisiyken Manisa Ülkü Ocaklarında siyasi faaliyetlere başladı. 1983 – 1987 arasında Milliyetçi Çalışma Partisi’nde çeşitli kademelerde görevler aldı. 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi ile seçim ittifakı yapan Milliyetçi Çalışma Partisinden Ankara milletvekili adayı oldu. Kuruluşunda etkin rol aldığı Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca devam etti. 1999 genel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’den Manisa milletvekili adayı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından BBP’den istifa etti.
Selçuk Özdağ, 11 Haziran 2011 seçimlerinde AKP’den 24. Dönem Manisa Milletvekili seçildi. 2013 – 2014 AKP Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013 – 2014 AKP Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.
7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AKP 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirildi.
13 Eylül 2019 tarihinde AKP üyeliğinden istifa etti. 12 Aralık 2019 tarihinde eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında katıldı. 25 Aralık 2019 tarihinden beri Genel Başkan Yardımcısı ve Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev almaktadır.
Yayınlanmış 5 adet kitabı ve çok sayıda makalesi mevcuttur.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.
‘Bizi Arınç savundu’
“2009 yılında Bülent Arınç tarafından Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon İzmir Bölge Müdürlüğü’ne getirildim. AK Parti’ye gelişim de onun tavsiyesiyle oldu. Bülent Bey ile tanışıklığımız 80 öncesine dayanır. O zaman Manisa MSP İl Başkanı’ydı. Ben de Ülkü Ocakları başkan yardımcısıydım. Darbe oldu ben ve arkadaşlarımın ücretsiz avukatlığını yaptı. 7 yıl boyunca ailelerimizle ilgilendi. Onları otogarlardan aldı, evinde ağırladı. Kendisi Türk siyasetinin vicdanı, gülen yüzü ve ahlak abidesidir. Kimse ilgilenmezken o bizi askeri mahkemelerde” savundu.”
Selçuk Özdağ hakkında, Manisa’da CHP’nin efsane isimlerinden Ecz. Neşe Gülersoy’un öldürülmesi olayında adının geçtiği iddiaları bulunmakta.
Kaynak : Teyit.org
12 Eylül 1980 öncesi silahlı saldırı sonrası öldürülen Eczacı Neşe Gülersoy olayı ile ilgili olarak adımında zikredildiğini gördüm. Bu menfur olayla hiç bir suretle ilgim de bilgimde yoktur.
“Neşe Gülersoy, (3 Mart 1950 – 27 Haziran 1979) Türk siyasetçi, eczacı ve kooperatifçi.
1979 yılında Manisa’da eczanesinde öldürülen üç eczacıdan birisidir. 27 Haziran 1979’da, sahibi olduğu Afiyet Eczanesi’nde 2 kişi tarafından yaylım ateşine tutularak öldürülmüştür.[1] Gülersoy’un öldürülmesi, Manisa’da iki gün önce işlenen Cemil Çöllü cinayetinden sonra gerçekleşmiş; aynı yıl CHP Eski İl Başkanı Mete Erdem’in 19 Aralık’ta eczanesinde iki kişinin açtığı yaylım ateşine tutularak öldürülmüştür.
Manisa’daki ilk ilaç temin ve tevzi kooperatifi olan “Manisa Eczacılar Üretim ve Tüketim Kooperatifi’nin (MEDAK) kurucularından biri [2] ve CHP Manisa Kadın Kolları üyesi [3] olan Neşe Gülersoy’un mezarı, Manisa’daki Çatal Mezarlığı’ndadır.
Öldürülmesi, diğer iki eczacı cinayeti ile birlikte Soner Yalçın’ın “Kara Kutu: Yüzleşme Vakti” isimli kitabında ele alınmıştır. “
Kaynak ; Ecz. Neşe Gülersoy Kimdir