DOLAR
46,6359
EURO
53,1423
ALTIN
6.101,45
BIST
14.274,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
34°C
Muğla
34°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
34°C

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ön seçiminde üye olmayanlar da oy kullanabilecek

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ön seçiminde üye olmayanlar da oy kullanabilecek

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ön seçiminde üye olmayanlar da oy kullanabilecek
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun gözaltına alınmasının ardından CHP’nin 23 Mart’ta yapacağı Cumhurbaşkanı adayı ön seçimi “Dayanışma Sandığı”na çevirildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, “Dayanışma sandığı”na ilişkin tüm bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Çiftci, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ön seçiminde üye olmayanlar da oy kullanabileceğini duyurarak, şu ifadeleri kullandı:

Binlerce insan, İmamoğlu için Saraçhane’ye akın etti | Özel: Bu milli iradeye yapılan darbe girişimidir! Pazar günü hep birlikte sokaktayız, sandıklardayız, meydanlardayız!

“23 Mart 2025 Pazar günü gerçekleştireceğimiz önseçimde, 22 Mart Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar partimize, baba ocağına gelen tüm üyelerimiz de seçim günü sandığa gelen tüm yurttaşlarımız da oy kullanabilecek. Partimize üye olmayan ancak bu darbe girişimine dur demek isteyen yurttaşlarımız için kuracağımız ‘Dayanışma Sandığı’na ilişkin tüm bilgileri yarın sabah itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Önseçim sürecimiz, siyasi tarihimizin gördüğü en büyük dayanışma ve beraberlik günü olarak tarihe geçecek. Darbeye karşı demokrasiyi savunmak için mücadelemizi hep birlikte büyütecek; bu karanlığı yıkacak, halkın iktidarını mutlaka kuracağız.”