DOLAR
32,9362
EURO
35,3878
ALTIN
2.470,83
BIST
10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
36°C
Muğla
36°C
Açık
Salı Az Bulutlu
36°C
Çarşamba Açık
36°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
34°C
Cuma Hafif Yağmurlu
33°C

Danıştaydan Bodrum köylülerine sevinçli haber, taşocağı davasını kazandılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 4 köy sınırları içerisinde taşocağı kapasitesini artırmak için ÇED Gerekli Değildir raporu alan şirkete karşı dava açan köylüler davayı kazandı. Zeytinlik arazileri ile asırlık çam ormanlarının yok olacağını belirterek dava açan köylülere Danıştay’dan sevinçli haber geldi.

Danıştaydan Bodrum köylülerine sevinçli haber, taşocağı davasını kazandılar
A+
A-
polat-galle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç, Çamlık, Yalıçiftlik ve Kumköy Mahalleleri sınırları içinde faaliyet gösteren taş ocağı şirketinin faaliyet alanının genişletilmesi ve kırma eleme tesisi kurulması ile ilgili “ÇED Gerekli Değildir” iptal kararı, Danıştay tarafından onandı.

ASIRLIK ZEYTİN AĞAÇLARI VARDI

4 köyün vatandaşlarının asırlık çam ağaçları ve zeytin tarlalarının bulunduğu bölgedeki taş ocağının zeytin rekoltesinin düşeceğini ve tarlalarının kamulaştırılacağını söyleyen köylüler, proje ile ilgili “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için dava açmıştı. Muğla Valiliği’nin verdiği ‘ÇED Gerekli değildir’ yönündeki karar, Muğla 1. İdari Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Danıştay’a giden kararla ilgili davacı bölge sakinleri açısından olumlu bir karar çıktı. “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali kararı Danıştay tarafından onandı.

BODRUM’UN AKCİĞERLERİ KURTULDU

Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle köylülerin avukatı  Remzi Kazmaz “Maden sahası, Bodrum’un akciğerleri ve zeytin tarlalarının bulunduğu ormanlık bir alan. Haliyle bu proje insan ve çevre sağlığı için risk oluşturacak, yöredeki ekosisteme zarar verecek nitelikte. Proje dosyasının teknik açıdan eksik ve yetersiz bilgilerle oluşturulmuş. Çevrenin doğal şartları ve somut verilerle uyuşmayan bilgiler mevcut. Bu yörede yaşayan insanları bu ocağı istemediklerini defalarca dile getirdiler, eylem yaptılar. Artık böyle Bodrum’a zarar verecek projeler değil turizmi kalkındıracak projeler gereklidir. Bodrum’un doğasına tarihine insanına zarar veren projelere karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

velux