DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
27°C

Dede Efendi, Konserle Anıldı…

Dede Efendi, Konserle Anıldı…
Aktur tatil sitesi

Bodrum’da, Dede Efendi anısına Klasik Türk Müziği Konseri verildi.

Turgutreis Belediye Konservatuar Derneği, 1778 – 1846 yılları arasında yaşayan hânende, neyzen ve bestekâr Hammamizade İsmail Dede Efendi’yi anma konseri verdi. Sanat Danışmanlığını Prof. Dr. Nevzat Atlığ’ın yaptığı konseri, Şef Ahmet Sabancı yönetti.

Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser öncesi Kent Haber’e konuşan Şef Ahmet Sabancı, Dede Efendi’nin Klasik Türk Müziği’nin bir numarası olarak bilindiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Biz Turgutreis’te 4 yıldan beri çalışıyoruz. Bu sene Nevzat Atlığ hocamızın direktifleriyle Dede Efendi’nin doğum gününde bu konseri yapacaktık ama salonumuz maalesef müsait olmadığı için bugün Dede Efendi’yi anma şeklinde yapıyoruz. Dede Efendi, bütün otoriteler tarafından Klasik Türk Müziği’nin bir numarası olarak bilinir. Biz onu burada anmak istiyoruz ve kültür hazinemizi, yaptığımız müzik çalışmaları ve eğitimleriyle yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü Klasik Müziğimiz gerçekten korunmaya değer bir varlığımız, hazinemiz.”

İki bölüm halinde yapılan konserde 34 kişiden oluşan koro, “Görsem seni doyunca”, “Dil bir güzele meyletti hele”, “Mah yüzüne aşıkanım” gibi eserlere yer verdi.