DOLAR
32,5269
EURO
34,7416
ALTIN
2.485,02
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Denizcilerden ortak çağrı: Koylara yapılan yatırımlar zarar verme boyutuna ulaştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Deniz Ticaret Odası ve Bodrum denizciler Derneği yöneticileri ortak basın açıklaması yaparak “Bodrum Yarımadamıza ve koylarımıza yatırım yapılmasına karşı değiliz, ancak bölgemizin sosyo ekonomik yapısının bağlı olduğu deniz turizmimize zarar verebilecek Gökova Körfezi ve kıyılarımızdaki aşırı yapılaşmaya, çok geniş kapsamlı bir istihdam ve ekonomi sağlayan biz deniz turizmcileri ve bağlı sektör temsilcileri olarak bugün de, yarın da karşı olmaya devam edeceğiz” denil

Denizcilerden ortak çağrı: Koylara yapılan yatırımlar zarar verme boyutuna ulaştı
velux

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Orhan Dinç ile Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ortak basın açıklaması yaptı.

CENNET KOYLARIN YAPILAŞMASINA KARŞIYIZ

Orhan Dinç açıklamasında, Mavi yolculuğun ana merkezi olan Gökova Körfezinde ve Bodrum’ lu denizcilerin uğrak yeri olan Çamlık (Şeytan Deresi), Cennet Koyu, Kissebükü, Adaboğazı ve diğer maviye karışan tüm koylarımızın yapılaşmasına karşı olduklarını belirterek “Bodrum’u Bodrum yapan mavi ile bütünleşen yeşil değil mi? Burada eşsiz manzarada bir nebzede olsa hayatın telaşından uzaklaşıp, Bodrum yapımı guletlerimizde denizin kokusunda kendimizi iyi hissediyoruz. Deniz turizminin varlık nedeni olan koylarımız Gökova’dan başlayarak bölge bölge oralarda yaşayan ve geçimini denizden kazanan tüm üyelerimiz için çok önemli.  Koylarımızdaki yapılaşma hem görüntü kirliliğine sebep olmakta hem de stratejik sektörümüz olan deniz turizminin değerini düşürmekte. Önce konaklama yapılan koylarda sonraları sualtı arkeolojisi için yapılan dalışlar, turizm ile ticari amaçlı olmaya başlamıştır. Yatçılık ve yat turizmi alanındaki düzenlemeler ile birlikte Turizm Teşvik Kanunu ile yat limanları ve marinalar yapılmaya başlanmıştır. Bodrum’u da en güzel bu marinalar, yat limanları ve koylarda duran tekneler anlatmış. Tüm bu teknelerin varlığı beraberinde yat bakım onarım ve yat imalatı sektörünün ortaya çıkmasına ve gelişerek dünyada tek olan bir marka haline gelmiştir. Birbirini destekleyen, biri olmadan diğeri var olamayacak olan deniz turizmimiz, bu koylarda her geçen gün artan yapılaşma sebebi ile zarar görmektedir” dedi.

YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ AMA YATIRIM DOGRU VE OLMASI GEREKEN YERDE OLMALI

Denizciler Derneği Başkanı Erdoğan ise, değişimin ve gelişimin yar ancak olması gereken ve doğru yerde olması gerektiğini belirterek “Bodrum’da tarihin korunması gerektiğini düşünüyoruz. Şimdilerde tatil yöremize gerek yurdumuzun gerek dünyanın dört bir yanından gelen insanları çeken neden,  bu koylardaki güzellikler ile beraber Bodrum’un koyları ve mavi yolculuğu ile birlikte kendine özgü olması. Bodrum Yarımadamıza ve koylarımıza yatırım yapılmasına karşı değiliz, ancak bölgemizin sosyoekonomik yapısının bağlı olduğu deniz turizmimize zarar verebilecek Gökova Körfezi ve kıyılarımızdaki aşırı yapılaşmaya, çok geniş kapsamlı bir istihdam ve ekonomi sağlayan biz deniz turizmcileri ve bağlı sektör temsilcileri olarak bugün de, yarın da karşı olmaya devam edeceğiz. Atalarımızdan bugüne kadar miras kalan bu eşsiz güzellikleri sonraki nesillere bırakabilmek en büyük gayemiz. Tarihi damga vurmuş, iz bırakmış şanlı denizcileri yetiştirmiş bu topraklarda  bu güzellikleri gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” dedi.

Bodrum Ev Emlak