DOLAR
32,2093
EURO
35,0215
ALTIN
2.512,33
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Diyarbakır Surları, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Restorasyonuyla Eski İhtişamına Kavuşuyor

Diyarbakır Surları’nın 3 yıldır süregelen restorasyon çalışmalarında, 98 burcun 70’i tamamlandı. “Surlarda Diriliş” mottosuyla başlatılan bu süreç, Cumhuriyet tarihinin en büyük restorasyonu olarak nitelendiriliyor.

Diyarbakır Surları, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Restorasyonuyla Eski İhtişamına Kavuşuyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Diyarbakır Surları, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Restorasyonuyla Eski İhtişamına Kavuşuyor

Diyarbakır Surları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının yanı sıra, Çin Seddi’nden sonra dünyanın en görkemli tarihi eserlerinden biri olarak biliniyor. Bu önemli eserin restorasyonu için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) tarafından 3 yıl önce başlatılan çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bilim komisyonu ve uzmanlarca kontrol edilen süreçte, 8 etabın ihalesi tamamlanarak 98 burcun 70’inin restorasyonu bitirildi.

DBB Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü belirterek, “Bu, son 300 yılda yapılan en büyük restorasyon süreci” dedi. Çiftçi ayrıca, surların aydınlatma projelerinin de gerçekleştirildiğini ve surların gece de gökyüzünden görülebileceğini vurguladı.

Diyarbakır Surları’nın restore edilmesinin ardından, turizme, sanata ve Diyarbakır’ın değerlerine katkı sağlaması hedefleniyor. Çiftçi, restorasyonun tamamlanmasının ardından dünya genelinden birçok turistin bu eseri görmek isteyeceğini ifade etti.

velux