DOLAR
32,5559
EURO
34,9352
ALTIN
2.442,90
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Dragon Dünya Şampiyonası Bodrum’da…

Dragon Dünya Şampiyonası Bodrum’da…
A+
A-

Dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan Dragon Dünya Şampiyonası, Bodrum’da yapılacak.

Arena Bodrum Haber – Güzel haberi Bodrum’a aynı zamanda yarış organizasyon komitesinde de yer alan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen verdi.

Her 2 senede bir yapılan Dragon Dünya Şampiyonası’nın 2023’te Bodrum’da yapılacağı öğrenildi. Türkiye Yelken Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren Türk Dragon Birliği tarafından kurulan, başkanlığını eski TYF başkanlarından Azat Baykal’ın yaptığı ve AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in de aralarında olduğu organizasyon komitesi, çalışmalara başladı.

2023’te gerçekleşecek yarışlarda 250’si sporcu, yaklaşık 1000 kişinin Bodrum’a gelmesi bekleniyor. Her biri 100 Bin Doların üzerinde değeri olan yaklaşık 70 teknenin yarışacağı Dünya Şampiyonası 10 gün sürse de asıl planın yabancı ekiplerin 4 ay öncesinden sürekli Bodrum’a geleceği ve yarış hazırlıklarına başlayacağı bildirildi.

Bodrum’un tanıtımında önemli bir fırsat…

Şampiyonayla ilgili bilgi veren Osman Gökmen, bu yarışın yelken sporu içinde dünyanın en prestijli yarışlarından biri olduğunu söyledi. “Bu şampiyona bugüne kadar Almanya, Avustralya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Hollanda, İrlanda ve Amerika gibi ülkelerde yapıldı” diyen Gökmen;

“Şampiyonayı yapacak ülke seçimi Dünya Yelken Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren sınıf Birliği tarafından (IDA International Dragon Association ) yapılmaktadır. IDA 2019 yılında San Remo İtalya’da yaptığı toplantıda Miami (ABD), Vancouver (Kanada), Cannes (Fransa ) ve Hong Kong’la birlikte aday ülke durumundaki Türkiye’yi seçmiş ve 2023 Dünya Şampiyonası’nı Bodrum’da yapılması koşulu ile tescil etmiştir. Organizasyon komitesinde benim dışımda Arkun Demircan, Türkiye Yelken Federasyonu Başkan Vekili Ceyhun Üstüner ve Ali Doğaner yer alıyor. Bu yönde çalışmalarımıza başladık. Bu yarış Bodrum için altın bir fırsat. Zira yabancı basın mensupları da yarışmayı Bodrum’da takip edecek. Bodrum’un tanıtımı için bulunmaz bir fırsat. Dolayısıyla tüm Bodrum’u bu yarışa sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen 2023’te yapılacak yarışın kesin tarihinin daha sonra açıklanacağını belirtti.