DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C

Dursun Özbek’ten Süper Kupa ve Ali Koç açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa’nın Türkiye’de oynanması konusunda Fenerbahçe ile hemfikir. Özbek, yaptığı açıklama ile Divan Kurulu kararını açıklarken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un gündem yaratan sözlerine de yanıt verdi.

Dursun Özbek’ten Süper Kupa ve Ali Koç açıklaması
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Kupa hakkında ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yaptığı açıklamalara yönelik önemli sözler sarf etti.

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan’da yapılması konusunda Arap yetkililerle ve her iki kulüple anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Geçtiğimiz gün, Süper Kupa’nın Türkiye’de oynanması konusunda önerge veren ve kabul edilen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’na, Galatasaray’dan da destek geldi.

Sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, “Divan Kurulu’nun görüşü, kupanın Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’de oynanmasının daha güzel olacağı. Hatta herkesin istediği bir şey var; ‘Süper Kupa Türkiye’de oynansın, eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası’ydı. Kupayı da cumhurbaşkanının elinden almak istiyoruz’ diye bir görüş çıktı. Bunu da zaten deklare edecekler.” ifadelerini kullandı.

‘FENERBAHÇE VE GALATASARAY İSTİYOR’ DEMİŞTİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce yaptığı açıklamada hem Fenerbahçe’nin hem de Galatasaray’ın, Süper Kupa maçının Arabistan’da oynanması fikrine destek verdiğini söylemişti.

TFF’den yapılan son duyuruya göre; 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanıyor. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda yapılacak maç saat 20.45’te başlayacak.

“ONLAR BİLE BÖLEMEMİŞKEN…”

Özbek ayrıca, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Divan Kurulu toplantısındaki açıklamaları için şu yorumlarda bulundu:

“Fenerbahçe başkanına bir tavsiyem var; Bunları yapmayın. Çünkü şu algıya geliyorum yavaş yavaş; Türkiye, hep bölünmeye çalışılmıştır. PKK, FETÖ, Türkiye’yi bölmeye çalışmadı mı? Yapılan açıklamalar da bu bölünmeye getirecek açıklamalar değil mi? Onlar bile bölememişken, sen neden böyle davranıyorsun. Bu sefer ben Selim Soydan’ın ‘Ali Koç FETÖ projesi’ açıklamasına geliyorum!”

“NE GEREK VAR BU GERİLİME?”

“Türk futbolunun huzura ihtiyacı var. Bir ağabeyi olarak Ali Koç’a tavsiyem; buna bir son versin. Artık gerilime ihtiyacımız yok. Fenerbahçe Divan Kurulu’nda konuşulanları hayretler içerisinde izledim. ‘TFF’de tokat atsın, AVM’de fotoğrafını çeksin’ gibi sözler… Ne gerek var böyle bir provokatif söyleme? Ne gerek var bu gerilime?”