DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
22°C

Ebeveynler dikkat: Bu davranışlar çocuğunuzun vücut algısını bozuyor

Yeni bir araştırma, helikopter ebeveyn olarak da adlandırılan aşırı ilgili ve çocuk odaklı yaşayan anne babaların, çocuklarında vücut dismorfisi gelişme olasılığının diğerlerine göre daha yüksek olduğunu gösterdi.

Ebeveynler dikkat: Bu davranışlar çocuğunuzun vücut algısını bozuyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Duygulanım Bozuklukları Dergisi’nde yayınlanan bulgular, aşırı ilgili ebeveynlerin, çocuklarda kompulsif deri yolma ve görünüşlerine aşırı odaklanma gibi sağlıksız davranışlara yol açtığını ortaya çıkardı.

Beden dismorfik bozukluğu (BDB), bireyin görünüşte algılanan bir kusura takıntılı olduğu bir akıl hastalığı olarak biliniyor. Amerika’da her yıl 200 binden fazla BDD vakası teşhis ediliyor.

Çalışmalar, BDB’li kişilerin yüzde 38’inin aynı zamanda yeme bozukluğuna sahip olduğunu veya yeme bozukluğu geliştirme riski altında olduğunu gösteriyor.

YEDİ YÜZDEN FAZLA KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Araştırma için 18-77 yaş arası 700’den fazla İtalyan erkek ve kadınla çevrimiçi bir anket gerçekleştirildi.

Vücut dismorfisini, ebeveynlerin ne kadar aşırı kontrolcü olduklarını ve farklı çocukluk çağı travmalarına maruz kalmayı değerlendirmek için farklı anketler kullanıldı.

Araştırmacılar, istatistiksel analiz kullanarak ebeveynlerin aşırı kontrolünün daha şiddetli dismorfik semptomlarla bağlantılı olduğunu doğruladı.

YETERSİZLİK DUYGUSU YARATIYOR

İtalya’daki Roma Avrupa Üniversitesi’nde yapılan çalışmanın araştırmacıları, “Çocuğu hayatının tek odağı yapmaya yönelik ebeveyn tutumları, kusurluluk, kırılganlık ve yetersizlik duygusu yaratabilir ve dünyaya ilişkin algıları değiştirebilir.”

“Beden imajını içeren bu içsel temsiller, utanç, endişe ve sosyal reddedilme beklentisi yoluyla dismorfik kaygıyı açıklayabilir.”

“Baskıcı ebeveynler, çocuklarının zayıflık ve yetersizlik duyguları geliştirmelerine neden olabilir ve bu da bedenlerine karşı utanç ve/veya kaygı ile kendini gösterebilir.” dedi.

velux
ETİKETLER: