Bodrum Belediyesi, Ege Denizi’nde yaşanan deprem hareketliliği ve olası tsunami senaryolarının ele alınacağı kapsamlı bir panel düzenliyor.
20 Şubat Perşembe günü saat 13.00’te Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan panelde, jeoloji ve afet yönetimi alanında uzman isimler bir araya gelecek. Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Volkan Bilimci Prof. Dr. Gonca Kuşcu, Uluslararası Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, Peyzaj Mimarı ve Şehir Plancısı Prof. Dr. Gülşen Aytaç ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi Metin Soylu, Ege’deki depremler ve bunların yaratabileceği tsunami tehlikesine dair değerlendirmelerde bulunacak.
Bölgedeki sismik hareketlilik, deprem fırtınalarının oluşturduğu riskler ve tsunami senaryolarının tartışılacağı etkinlikte, bilim insanları mevcut veriler doğrultusunda olası senaryoları masaya yatıracak.
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kenti olası afetlere karşı dirençli hale getirmek için bilimsel çalışmaların önemine vurgu yaparak şu açıklamada bulundu:
“Son dönemde Ege Denizi’nde yaşanan sismik hareketlilik ve tsunami riskleri, sadece bölgemizi değil, ülke genelini yakından ilgilendiriyor. Bu bilinçle düzenlediğimiz panelde, alanında uzman bilim insanlarıyla bir araya gelerek Bodrum’un geleceğini koruyacak adımlar üzerinde duracağız. Panelimiz, akademik bir tartışma ortamı sağlamanın ötesinde, toplumsal farkındalık ve hazırlık süreçlerinde önemli bir rol oynayacak. Tüm vatandaşlarımızı bu önemli etkinliğe davet ediyorum. Bilim ve dayanışmanın gücüyle Bodrum’u daha dirençli hale getireceğiz.”
📍 Tarih: 20 Şubat 2025, Perşembe
📍 Saat: 13.00
📍 Yer: Herodot Kültür Merkezi
✔ Ege’de artan sismik hareketlilik ve tsunami riskleri hakkında bilgi almak isteyen herkesin katılımına açık olan etkinlik, Bodrum’un afet bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor.