DOLAR
32,2001
EURO
35,0155
ALTIN
2.521,40
BIST
10.731,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Elma sirkesi ve selülit arasındaki bağlantı nedir?

Selülit, cilt yüzeyinin hemen altındaki bağ dokusundan geçen yağdır. Bu, portakal kabuğu benzeri olarak tanımlanan ciltteki çukurlaşmadır .Kadınlarda daha çok basenleri ve kalçaları etkilediği tahmin edilmektedir.

Elma sirkesi ve selülit arasındaki bağlantı nedir?
velux

Elma sirkesi ve selülit arasındaki bağlantı nedir?

Araştırmacılar selülitin kesin nedenlerinden emin olmasalar da, bir sağlık tehdidi olarak görülmemektedir. Bununla birlikte, sahip olan birçok kadın kozmetik açıdan bundan hoşlanmamaktadır.

Selülit için elma sirkesi

Sağlık yararlarını araştıran çalışmalar, kan şekeri düzeylerini düşürmeye ve kilo vermeye odaklanmıştır ancak bunlar küçük, kısa süreli denemeler veya çalışmalar olmuştur.

Elma sirkesi ve selülit arasındaki bağlantı nedir?

Selülit için diğer tedaviler 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre, selülit için aşağıdakileri içeren bir dizi topikal tedavi vardır:

Serbest radikallerin oluşumunu engellerler.

Dermisin yapısını geri yükleme Deri altı doku yapısının restorasyonu lipogenezde azalma (metabolik yağ oluşumu)

Lipoliz teşviki (yağları ve diğer lipitleri parçalamak için hidroliz) Mikrodolaşım akışında artış

Çalışma, bu topikal tedavilerin selüliti iyileştirdiğine veya çözülmesine yol açtığına dair çok az klinik kanıt olduğu sonucuna varmıştır.

Elma sirkesi, selülit de dahil olmak üzere çeşitli durumlar için popüler bir alternatif tedavi yöntemidir. Ancak, bu sağlık iddialarını destekleyecek çok fazla tıbbi kanıt yoktur.

Elma sirkesi mutlaka zararlı olarak görülmese de riskleri vardır.

Elma sirkesi ve selülit arasındaki bağlantı nedir?

Örneğin: Çok asidik ise.

  • Büyük miktarlarda veya seyreltilmemiş olarak kullanıldığında tahrişe neden olabilir.
  • İnsülin ve diüretikler gibi aldığınız diğer ilaçlarla etkileşime girebilir
  • Diş minesini aşındırabilir.
  • Diğer asitli besinler gibi asit reflüsünü artırabilir.
  • Yutulduğunda, elma sirkesi vücuda ek asit ekler. Bu ekstra asit, kronik böbrek hastalığınız varsa böbrekler için daha da zor olabilir.

Cezbedici olsa da, elma sirkesi veya başka herhangi bir takviye, sağlıklı bir yaşam tarzının yerini tutmaz. Bazı sağlık yararları sunabilir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Elma sirkesini alternatif bir terapi olarak kullanmayı düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşun. Mevcut sağlık durumunuza, aldığınız ilaçlara ve diğer faktörlere göre uygun olduğundan emin olun.

Aktur tatil sitesi