DOLAR
32,2731
EURO
34,7218
ALTIN
2.398,96
BIST
10.254,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
22°C

Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemelerinin Son Günü! Emlak Vergisi Nasıl Sorgulanır, Ödenir?

Arsa, arazi ya da ev gibi mülk sahiplerinin yılda 2 kez emlak vergisi ödemesi gerekir. Her yıl Mart ayının ilk gününden Mayıs ayının son gününe kadar olan süre emlak vergisinin ilk taksitinin ödenmesi için ayrılan süredir. İkinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar ödenmelidir. Emlak vergisinin son günü ne zaman? Nasıl Ödenir? Haberin detayında…

Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemelerinin Son Günü! Emlak Vergisi Nasıl Sorgulanır, Ödenir?
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Ev, bina, arsa gibi mülkler için devlet tarafından belirlenen vergiye emlak vergisi denir eğer vergi muafiyetiniz yoksa yılda iki kez emlak vergisini ödemeniz gerekir. Emlak Vergisinin son günü ne zaman? Nasıl Ödenir? Bu soruları yanıtlayalım.

Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemesinin Son Günü

31 Mayıs 2023 Çarşamba günü 2023 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemesinin son günü olarak belirlenmiştir.

Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemelerinin Son Günü! Emlak Vergisi Nasıl Sorgulanır, Ödenir?

Emlak Vergisi Muafiyet Şartları Nedir?

İndirimli emlak vergisinden yararlanmak isteyen kişiler için birtakım şartlar vardır. Emlak vergisinden muaf olmak için gerekli koşulları sağlayan her bir bireyin aynı olan bu şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Emlak vergisinden muaf olmak için gerekli olan şartlar şunlardır:

  1. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olan taşınmazların brüt yüzölçümünün 200 metrekareyi aşmamış olması gerekir.
  2. Taşınmazın tek bir meskene sahip olması gerekir.
  3. Kişilerin sadece bir meskene sahip olmaları gerekir. Eğer birden fazla mesken sahibi ya da birden fazla mesken üzerinde hisseleri bulunuyorsa emlak vergisinden muaf olamazlar. Bu durumda kişiler sahip oldukları her bir mesken için ayrı emlak vergisine tabii tutulur.
  4. Emlak vergisi muafiyeti konutlar için geçerlidir. Bu konutlarda ikamet etmek ve başka bir konutlarının bulunmaması koşulu vardır. Fakat emlak vergisi sadece konutlar için değil iş yerleri, araziler, arsalar ya da yazlık konutlar için de geçerlidir. Kişi üzerinde bir iş yeri bile olsa emlak vergisini ödemek zorundadır. Bu durumda herhangi bir emlak vergisi indirimi uygulanmaz. Aynı şekilde yılın sadece belli dönemlerinde kullanılan yazlık konutlar için de emlak vergisi indirimi sağlanmaz. Bu meskenlerin vergilerinin ödenmesi kişilerin sorumluluğundadır.

Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemelerinin Son Günü! Emlak Vergisi Nasıl Sorgulanır, Ödenir?

Emlak Vergisi Nasıl Ödenir?

Emlak vergisi, e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi’nden emlak vergisi sorgulayabilirler. https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesi üzerinden emlak verginizi sorgulayabilir varsa emlak vergisi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca bankaların cep şubesi uygulamalarından da emlak vergisi ödemesi yapılabilmektedir.

velux