DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
23°C

Erdoğan, Miçotakis görüşmesi öncesi ‘diyalog’ mesajı verdi: Atina’ya ‘ılımlı’ ziyaret

Ziyaret öncesi Yunan basınına konuşan Erdoğan, “Kiryakos, dostum, siz bizi tehdit etmedikçe biz de sizi tehdit etmiyoruz” dedi. Görüşmede, göç anlaşması konusunda adım atılması bekleniyor.

Erdoğan, Miçotakis görüşmesi öncesi ‘diyalog’ mesajı verdi: Atina’ya ‘ılımlı’ ziyaret
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geliyor.

Ziyaret öncesi Yunanistan gazetesi Kathimerini’ye konuşan Erdoğan, “pozitif” mesajlar verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis de anlaşmazlıkları bir kenara koymak konusunda ortak bir karara vardıklarını söyledi. İki liderin görüşmesinde, Brüksel ve Ankara arasında 2016’da imzalanan göç anlaşmasının yenilenmesi ile ilgili adım atılabileceği, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs sorunlarının ele alınması bekleniyor.

“KAZAN KAZAN ANLAYIŞI”

Atina’da beşincisi düzenlenecek Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına da katılacak olan Erdoğan, Kathimerini’ye verdiği röportajda, iki ülke ilişkileri için kullandığı “kazan kazan anlayışı” ifadesini yineleyerek “Diyalog kanallarımız her seviyede açık ve işliyor. Pek çok alanda işbirliğimizi karşılıklı güven temelinde geliştirme irademiz mevcut. Şimdi ise her iki tarafın üzerine düşen, bu anlayışı pekiştirmektir. Sayın Miçotakis’in de aynı iradeye sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.

Erdoğan, bu ortak niyetin, Atina’da imzalanması planlanan dostane ilişkiler ve iyi komşuluk konulu bildirge sayesinde tüm açıklığıyla kayda geçeceğini söyledi.

‘ANSIZIN GELEBİLİRİZ’ ÇARKI

Kathimerini’ye verdiği röportajda çok tartışılan ifadesinden çark eden Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözünü, Yunanistan için değil “terör unsurlarına karşı” kullandığını kaydetti.

Erdoğan daha önce birçok kez tepki gösterdiği Miçotakis için ise “Kiryakos, dostum, siz bizi tehdit etmedikçe biz de sizi tehdit etmiyoruz. Gel iki ülke arasındaki güveni sağlamlaştıralım. Karşılıklı iyi niyet temelinde diyalog yoluyla çözemeyeceğimiz bir problem yok” ifadelerini kullandı.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: ,