DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
26°C

Erkan Baş: Asla ittifaktan ayrılmak gibi bir gündemimiz olmadı

Erkan Baş, ‘ayrı liste’ tartışmasına ilişkin konuştu: “Asla ittifaktan ayrılmak gibi bir gündemimiz olmadı. Farklı kanallardan yeni güçler katabilir miyiz diye bakıyoruz.”

Erkan Baş: Asla ittifaktan ayrılmak gibi bir gündemimiz olmadı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bazı kentlerde Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında ayrı listeyle girme kararlarına getirilen eleştirilere yanıt verdi.

TİP lideri Baş, Halk TV yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

Tutuklu siyasetçiler Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş’ın çağrılarına ilişkin “Ben siyasal kültür gereği cezaevindeki arkadaşlarımla basın üzerinden bir tartışma yapmam. Bu tartışmayı özgür bir ortamda yapamıyoruz ki. Benim buradan Gültan hanıma vereceğim cevaba onun vereceği bir cevap yok” diyen Erkan Baş, şöyle devam etti: “Vatandaşın bu konudaki samimi çağrılarına da şunu söylüyoruz; 81 ili tek tek masaya yatırdığımızda gördük, 3 ayrı kategori var burada. Biri Yeşil Sol Parti’nin çok güçlü olduğu 20 civarı il. Mesela burada hiçbir tereddüt yok. Diğeri Yeşil Sol Parti’nin genellikle 1 milletvekili çıkardığı ya da bunu kıl payı kaçırdığı kentler. Örneğin Kocaeli. Aydın, Bursa. TİP ‘Buralarda da yapılması gereken Yeşil Sol Parti’ye oy vermektir’ diyor. Tartışmasız doğru tutum budur.

İttifakın temeli, müttefiklerini güçlendirmektir.

Bunun dışında, sanayi kentleri gibi TİP’in hitap edebileceği, örgütünün olduğu birtakım kentler var. Kocaeli, Bursa… Biz bir tehlike gördüğümüz için, buralarda seçime kendi adımızla girmek konusunda inat etmiyoruz. Fakat bazı illere ve büyükşehirlere baktığımızda şunu görüyoruz: Burada ittifakımızın daha güçlü olması, daha fazla temsiliyet kazanması için TİP’in seçime kendi adı ve listeleriyle girmesi önem taşıyor.

TİP’in ittifakın dışına çıktığı algısı oluşabiliyor. Biz HDP’yle beraber başından beri bu ittifakın en kararlı savunucularından olduk. Asla ittifaktan ayrılmak gibi bir gündemimiz olmadı. Ama ittifaka farklı kanallardan yeni güçler katabilir miyiz diye bakıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ETİKETLER: ,