DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

ERP nedir?

ERP nedir?
A+
A-
velux

ERP nedir?

ERP, enterprise resource planning kelimelerinin kısaltılmış halidir ve Türkçesi kurumsal kaynak planlamasıdır. İşletmelerin satın alma, proje yönetimi, tedarik zinciri operasyonları, risk yönetimi ya da muhasebe gibi günlük faaliyetlerini yönetmek için kullandıkları bir yazılımdır. ERP programları birden fazla iş sürecini birbirine bağlar ve aralarında veri akışını ağlar. Aynı zamanda farklı departmanların aynı bilgilere merkezi bir sistem üzerinden rahatlıkla erişmesini mümkün hale getirir. Şirketinizdeki farklı iş süreçlerini entegre ederek veriler üzerinden daha doğru bilgilere ulaşmanıza olanak tanır.

ERP yazılımları genel olarak işletmenizi yönetmek için gereken tüm süreçleri birbirine bağlamanıza olanak tanır. Büyük bir kuruluş içinde farklı sistemleri birbirine bağlayan birleştirici bir alan oluşturur. Eğer ERP programları kullanılmasaydı her departmanın kendine özgü sistemleri olurdu ve departmanların birlikte çalışması zorlaşırdı. ERP yazılımları her departmanın kendi sistemleri olmasına rağmen bunları tek bir arayüzde bir araya getirmenize imkân tanır. Böylece departmanlar birbiriyle iletişim halinde kalarak aynı bilgilere ulaşır.

ERP ne işe yarar?

ERP programları temel olarak farklı departmanların şirketin geri kalanıyla kolay bir şekilde etkileşim kurmasını, bilgi paylaşmasını ve verilere tek bir noktadan erişmesini sağlar. ERP programları genel olarak şu fonksiyonların yerine getirilmesini kolaylaştırır:

  • ERP farklı departmanları ya da iş tiplerini tek bir veri merkezi üzerinde bir araya getirmenizi sağlar. Merkezi veritabanı, departmanların birbirinden daha rahat bir şekilde haber almasına olanak tanır.
  • ERP programlarında farklı modüller yer alır. Üretim, finans, malzeme stok, satış ya da bütçe yönetimini uygulamalar aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirebilir, farklı iş akışlarını birbiriyle entegre hale getirebilirsiniz.
  • ERP programları tedarik zinciri yönetimini iyileştirir. Stok ve envanter yönetimini optimize eder. Örneğin, fabrikada üretim yapılacaksa hammadde ihtiyacını kolay bir şekilde stok üzerinden kontrol edebilir. ERP programları, departmanların ihtiyaç duyabileceği bilgilere kolay bir şekilde ulaşmasını sağlar.
  • Uygulamaların modülleri, arka planda birbiriyle bilgi alışverişinde bulunur ve verilerin doğruluğunu sağlamak için kayıtları değiştirir. Örneğin, bir kullanıcı sipariş sevkiyatı istediğinde envanter yönetimi modülü istenilen ürün, hammadde ya da yarı mamulleri sistemden silerek bilgilerin güncel kalmasını sağlar.

ERP programları departmanların ve iş süreçlerinin birbiriyle entegre hale gelmesine olanak tanır. Böylece verileri rahatlıkla yönetebilir, doğru bilgiye ulaşabilir ve süreçleri gerçek zamanlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

ERP programı kullanma avantajları nelerdir?

ERP programı kullanmanın avantajları şu şekildedir:

  • ERP programları işletmenizde dijital bir altyapı olmasını sağlar. Verilerinizi güvenli bir şekilde saklamanıza olanak tanır ve ihtiyaç durumunda kullanmanızı destekler.
  • Uygulamalar, işletmenizin verimliliğini artırmak için süreçleri optimize eder.
  • Tek bir entegre sistem olması, departmanların birbiriyle daha rahat bir şekilde bilgi alışverişi yapmasını sağlar.
  • Gerçek zamanlı veriler üzerinden daha doğru kararlar alınmasını destekler.

ERP programları ile süreçlerinizi iyileştirebilir, işletmenizi geliştirebilir ve verimliliğinizi artırabilirsiniz.

polat-galle