DOLAR
32,2032
EURO
35,0420
ALTIN
2.529,08
BIST
10.646,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Evcil köpekler arasında salgın hastalık paniği

ABD’deki bazı şehirlerde evcil köpekler arasında salgın bir hastalık ortaya çıktı… Hastalanan bazı köpeklerin öldüğü açıklandı.

Evcil köpekler arasında salgın hastalık paniği
A+
A-
Aktur tatil sitesi

ABD’de evcil hayvanlar arasında ölümcül bir salgın hastalık patlak verdi… Veterinerler ve uzmanlar, birçok farklı köpek cinsinin benzer belirtileri gösterdiğini açıkladı.

ABD medyasında “gizemli salgın hastalık” olarak lanse edilen hastalıkta köpekler arasında öksürmek, burun ve gözlerde akıntı görülüyor.

Colorado Eyalet Üniversitesi Veterinerlik Hastanesi’nde görevli Amanda Cavanagh, “Kuru öksürük değil, ıslak öksürük daha yoğun hissediliyor. Bu hastalık bulaşıcı olabilir ve hatta ölümcül olma riski de var” dedi.

Oregon, Colorado ve New Hampshire eyaletlerinde bu hastalığın görüldüğü ve geçmek bilmeyen solunum yolu rahatsızlığının meydana geldiği belirtilirken antibiyotiklerin bu hastalığa karşı yetersiz olduğu açıklandı.

Veterinerler hastalığın ne olduğunu tam çözemezken bazı vakalarda köpeklerin yaşamını yitirdiğini de açıkladı. Veterinerler, köpeklerin kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunmaması gerektiğini de söyledi.

İNSANA BULAŞMA RİSKİ AZ AMA…

Belirtiler arasında iştah kaybı da dikkat çekerken Ontario Veterinerlik Üniversitesi’nden Dr. Scott Weese, “Vakaların çoğunda hastalık hafif seyrediyor fakat zatürre benzeri komplikasyonlar oluşuyor” dedi.

Resmi verilere göre California, Colorado, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, Oregon, Rhode Island, Vermont ve Washington’da vakalar ortaya çıktı. Weese, bu hastalığın köpeklerden insanlara bulaşma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi. Weese, “İhtimal sıfırdır diyemeyiz fakat çok az” ifadesini kullandı.

Risk altındaki köpekler de açıklandı… Bilim insanları ve uzmanlar, yaşlı, çok genç, hamile ya da kronik rahatsızlığı olan köpeklerin risk altında olduğunu duyurdu. Özellikle yüzü basık olan “Fransız bulldogları” gibi köpek cinslerinin de büyük bir risk altında olduğu kaydedildi.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,