DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Evde tadilat yapmanın 3 püf noktası!

Evde tadilat yapmanın 3 püf noktası!
20.05.2020
738
A+
A-

Yeni bir eve taşınmak ya da uzun süredir aynı evde yaşıyor olmak tadilat ihtiyacına neden olabilir. Tüm bunların dışında evinizde bir değişime de ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak ev içinde tadilat yapmadan önceden dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Büyük bir değişim yapmadan önce evinizi çok iyi analiz etmelisiniz. Tadilattan sonra kötü sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsanız, evde tadilat yapmanın 3 püf noktasını mutlaka uygulayın.

1- Tadilat yaparak yenilemek istediğiniz alanı kontrol edin

Özellikle banyolarda ve mutfaklarda yeterli alana sahipseniz, tadilat aşamasında daha özgür davranabilirsiniz. Ancak küçük bir eve sahipseniz, iyi bir planlama yapmalısınız. Harika bir lavabo seçebilirsiniz ama alanınız darsa, rahat hareket edemeyebilirsiniz; banyonuz ya da mutfağınız işlevselliğini yitirebilir.

2- Doğru ölçü aldığınızdan emin olun

Evinizin her bölümünde, yapacağınız tadilattan önce en az 3 kez ölçü alın. Mutfağınızı ve banyonuzu değiştirirken, alacağınız yeni malzemelerin ölçülerinize uyup uymadığını mutlaka kontrol edin. Bir duvarı değiştirmeden veya bir küvet almadan önce, istediğiniz cihazları doğru ölçülerde satın almalısınız. Kapıların kolayca açılıp kapanabilmesi için yeterli alan olduğundan emin olun.

3- Uygun malzemeleri bulun

İşe başlamadan, gerekli zamanı ayırarak bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun profesyonel malzemeler seçin. Alacağınız ürünlerin kalitesinden emin olursanız, uzun vadeli bir yatırım yapmış olursunuz. Tadilata başlamadan önce bir elektrikçi ve tesisatçı bulmanız işinizi kolaylaştırır. Böylelikle evinizin hangi bölümlerinde neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Yaptığınız değişiklikler sonunda prizlerin ya da peteklerin yerini değiştirmeniz gerekebilir.

velux