DOLAR
32,3358
EURO
35,1663
ALTIN
2.241,66
BIST
8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Eviniz sonbahara hazır mı?

Eviniz sonbahara hazır mı?
A+
A-

Sıcak yaz günlerini geride bırakırken, gelecek soğuk aylar için de hazırlıklar başladı… Her mevsim değişiminde evin tekrardan düzenlenmesi, bakımının yapılması şart! Soğuk hava şartlarına göre bakımı yapılmayan evlerde sıkıcı olaylarla karşılaşmak mümkün. Bu sebeple mümkün olduğunca evinizi soğuk günlere hazırlamaya çalışmalısınız.

 

İşte soğuk günlerde evinizi ısıtacak öneriler…

Eviniz sonbahara hazır mı?

 

Çatı bakımını yaptırın

Eğer eviniz müstakil ya da son kattaysa kış gelmeden çatı bakımını yaptırmanız gerekiyor. Evinizi soğuk havadan, su sızıntısından ya da şiddetli fırtınalardan korumak için çatı bakımını ihmal etmeyin.

Eviniz sonbahara hazır mı?

 

Kombi ve petek bakımı

Soğuk günlerin yaklaştığı şu günlerde ilk olarak yapmanız gerekenlerin başında kombi ve petek bakımı geliyor. Sonbaharda kombi ve petek bakımı yaptırarak, daha verimli çalışmalarını sağlayabilir, evinizin daha iyi ısınmasını sağlar ve havaların soğuk olduğu bu aylarda sizi üzmeyen faturalarla karşılaşırsınız.

Eviniz sonbahara hazır mı?

Evin güvenliğini test edin

Evin güvenli olması sizin de güvenli ve rahat olmanızı sağlar. Bu sebeple evinizi hemen bir güvenlik sınavına tabii tutun! Duman dedektörleri, karbon monoksit cihazları, varsa ev alarm sistemi gibi evinizdeki tüm güvenlik cihazlarını kontrol edin.

Eviniz sonbahara hazır mı?

Klimayı kontrol ettirin

Genel inanışın aksine klima sadece ortamı soğutmak ya da ısıtmak için kullanılmaz. Klima, kapalı bir ortamın istenen sıcaklık / soğuklukta olmasının yanı sıra nem, hava sirkülasyonu ve havanın temiz kalmasını da sağlar. Bu sebeple klimanıza bakım yaptırın.

 

Eviniz sonbahara hazır mı?

Pencere ve kapıların dayanıklılığını test edin

Özellikle yüksek katlı binalar şiddetli fırtınaların tahribatına daha sık maruz kalır. Bu sebeple evin pencerelerini, kapılarını, balkon camlarına bakarak, soğuğa karşı ne kadar dayanıklı olduklarını kontrol edin.

Eviniz sonbahara hazır mı?

Enerji tasarrufu yapan ampul tercih edin

Soğuk günlerle birlikte havanın kapalı olduğu karanlık günlerle de karşı karşıyayız! Artık evlere daha az ışık girdiği için yapay ışığa daha fazla gereksinim duyacağız. Bu esnada tasarruf etmek için enerji tasarrufu yapan, daha az yakan ampuller tercih edebilirsiniz.

Eviniz sonbahara hazır mı?

Bahçe temizliğini aksatmayın

Eğer bir bahçeniz varsa, yazdan kalma mobilyalarınızı depoya kaldırmayı, soğuk havaları sevmeyen bitkilerinizi içeri almayı unutmayın!

Eviniz sonbahara hazır mı?

Aktur tatil sitesi