DOLAR
32,3875
EURO
34,7728
ALTIN
2.398,27
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
18°C
Muğla
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

F Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir? F Sınıfı Ehliyet Nedir?

F Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir? F Sınıfı Ehliyet Nedir?
A+
A-

Farklı araçları kullanabilmek için B sınıfı ehliyete sahip olmak ne yazık ki yeterli değildir. Genel olarak doğru sanılan ancak yanlış bir tutum mevcuttur. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler malesef diğer araçları kullanma iznine sahip değildir. Özellikle de ticari amaçla kullanılacak olan araçlar için mutlaka farklı sınıflara ait olan sürücü belgelerine ve ehliyetlere sahip olmak gerekiyor. Otomobil, otobüs ve minibüs gibi araçların yanı sıra lastik tekerlekli traktör kullanmanız gerekiyorsa, mutlaka F sınıfı sürücü belgesine ve ehliyet sınıfına sahip olmanız gerekiyor. Belirli şartlar dikkate alındığı takdirde, traktörün yanı sıra, römorklu ve yarı römorklu araçları da ancak ticari amaçlı bir şekilde F sınıfı ehliyetle kullanabiliyorsunuz.

F Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

F sınıfı sürücü belgesine ve ehliyetine sahip olmak için şartlar, evraklar ve diğer durumlarda farklılıklar meydana gelebilir. F sınıfı ehliyet alanlar traktör ve römork sahibi araçları rahatlıkla kullanabilirler. F sınıfı ehliyet alabilmek için aynı zamanda A1 ve A2 sertifikası da alınması gerekebilir. Sürücü kursunuza bağlı olarak daha detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz. F sınıfı ehliyet almak için zorunlu olarak katılmanız gereken dersler vardır. Bu dersler içerisinde trafik ve çevre bilgisi dersi, motor ve araç tekniği dersi, direksiyon eğitimi dersi yer alıyor. Tüm derslerin toplam saati ise yaklaşık olarak 52 saat olarak bilinir. Kursunuzun koyacağı eğitime göre ders saatlerinde azalma ya da artış görülebilir.

F Sınıfı Ehliyet Almak İçin Yaş Sınırı Nedir?

F sınıfı ehliyet alabilmek için gerekli olan yaş sınırı 18 olarak bilinir. 17 yaşını doldurmuş olan tüm sürücü adayları F sınıfı ehliyet alabilmek için kursa başvuru yapabilirler. 18 yaşını doldurmamış olan tüm sürücü adayları mutlaka yaşının dolmasını beklemeniz gerekiyor. Gerekli olan motor, direksiyon, ilk yardım, trafik, çevre bilgisi ve teknik dersleri tamamladıktan sonra, artık yapmanız gereken tek şey gerekli olan şartları da tamamlamak ev evraklara sahip olmaktır. Bu dersleri tamamlamanız için mutlaka bir sürücü kursuna kaydolmanız ve derslere eksiksiz bir şekilde katılıyor olmanız gerekir.

F Sınıfı Ehliyet Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Tüm sınıfa mensup ehliyetleri almak için gerekli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. F sınıfı sürücü belgesi ve ehliyeti almak için de gerekli olan birtakım şartlar mevcuttur. Öncelikle mutlaka bir “sürücü olur” raporuna sahip olmak gerekiyor. Bu tamamen resmi bir şarttır. Bu rapora sahip olduktan sonra hiçbir şekilde hüküm giymemiş, temiz bir adli sicile sahip olmak gerekiyor. Aynı zamanda alınan dersler sonrasında yapılan sınavlardan da geçerli bir puan alınması gerekiyor. Bu sınav ise toplamda 100 soru içerir ve 130 dakikada tamamlanır.

https://www.surucukurslari.com/