DOLAR
32,5531
EURO
34,8789
ALTIN
2.433,96
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

Fethiyeli turizmciler tatilcileri bekliyor

Fethiyeli turizmciler tatilcileri bekliyor
17.06.2020
630
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın turistik ilçesi Fethiye’de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında “Sağlıklı Turizm Belgesi” alarak kapıları açan oteller, misafirlerini bekliyor. 

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “Sağlıklı Turizm Belgesi” verilen Tui Sensatori Resort Barut Hotel’de gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçelerinde 55 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu söyledi.

Turizm sezonunu alınan önlemlerle keyifli bir şekilde geçirmeyi hedeflediklerini belirten Uysal, “Amacımız Fethiye’ye gelen misafirlerimize en hijyenik sağlıklı ortamda tatil sunmak. İlgili bakanlıkların yayımladığı genelgeler doğrultusunda otelcilerimiz yatırımlarını ve hazırlıklarını yaptı.” dedi.

İlçedeki bazı otellerin “Sağlıklı Turizm Belgesi” aldığını, birçoğunun da başvurusunun değerlendirme aşamasında olduğunu bildiren Uysal, “Fethiye’deki otellerimiz sağlıklı ve güvenli turizm için hazır.” ifadesini kullandı.

Kaymakamlık, Belediye ve esnafın plajlarda gerekli önlemleri aldığını vurgulayan Uysal, ortak kullanım alanlarının sürekli denetlendiğini dile getirdi.

Uysal, lise ve üniversite sınavlarının ardından bölgelerinde yoğunluk beklediklerini, yurt dışı uçuşlarının açılmasıyla hareketliliğin daha da artacağını öngördüklerini kaydetti.

Fethiye’nin Türkiye’deki en güzel plajları barındırdığını, birçok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yaptığını belirten Uysal, şunları ifade etti:

“İlçemiz, deniz, kum, güneşin yanı sıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Bunların başında Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan uçuş yapanlar eşsiz Ölüdeniz manzarasını seyredebiliyor. Paraşütün dışında rüzgar sörfü, rafting, dalış gibi birçok etkinliğimiz de hizmet vermek için hazır. Kayaköy, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Af Kule Manastırı, Göcek, Ölüdeniz gibi Türkiye’nin tanıtım güzü bölgelerimiz ziyaretçilerini bekliyor.”

Aktur tatil sitesi