DOLAR
32,2836
EURO
35,0994
ALTIN
2.469,96
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Açık
30°C

Galatasaray’ın sponsorluk gelirleri katlandı

Galatasaray’ın Süper Lig şampiyonluğu ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılımı, sponsorluk gelirlerinde rekor bir artışa yol açtı.

Galatasaray’ın sponsorluk gelirleri katlandı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Galatasaray’ın  Süper Lig şampiyonluğu, kulübün gelirlerini de hatırı sayılır oranda arttırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın da etkisiyle sponsorluk gelirleri katlandı. Yönetim, yaz aylarından itibaren rekor sponsorluk anlaşmalarına imzasını attı.

Türk Telekom ile başlayan, Nef ile devam eden stat isim sponsorluğunu bu sezondan itibaren RAMS Global üstlendi ve dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren inşaat firmasıyla 213.6 milyon liralık anlaşma yapıldı. Cimbom, forma göğüs sponsorluğu anlaşmasını da yeniledi. Alman araç kiralama firması Sixt ile 195 milyon TL karşılığı yeniden anlaşıldı.

BASKETBOLA DA DESTEK

En önemli gelir kalemlerinden ikisini ise Euro üzerinden atılan  imzalar oluşturacak.

Azeri enerji şirketi Socar’dan 5 milyon Euro (dünkü kurla 157.5 milyon TL) beklenirken, resmi ürün tedariği için de önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olmak üzere Puma ile yine 5 milyon Euro’ya (dünkü kurla 157.5 milyon TL) anlaşıldı.

Medicana, 32 milyon TL bedelle sağlık sponsoru oldu. THY ile ‘barter’ anlaşması imzalandı. Basketbolu da kapsayan diğer 5 anlaşmanın bedeli ise açıklanmadı.

Açıklanan sponsorlukların toplam değeri 755.6 milyon TL oldu. Bu da dünkü kurla kasaya 24 milyon Euro gireceği anlamına geliyor.

YENİ PROJE HAZIR

Galatasaray Emlak A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gümüş; Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park Stadı’ndan daha fazla gelir sağlamak için hazırlanan yeni projeyi SÖZCÜ’ye anlattı.

15 bin kişilik alanın detayları şöyle:

  • Taraftarlar maçtan önce stat çevresindeki restoranlarda buluşup, konser gibi etkinliklere katılabilecek.
  • Deplasman maçları büyük ekranlardan birlikte izlenecek.
  • 3 bin 500 araçlık otoparkı olan 15 bin kişilik alan; İstanbul’un
    kültür-sanat hayatına da katkı yapacak.
  • Kale arkası etkinlik alanı, günde 2 bin 500 kişinin ziyaret ettiği Seyrantepe Şehir Hastanesi’nin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayacak.

HEDEF 50 MİLYON EURO

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, bir divan toplantısında, sponsorluk geliri hedeflerinin 50 milyon Euro olduğunu söylemişti.

Dünkü kurla yaklaşık 24 milyon Euro’luk anlaşma yapan sarı-kırmızılı yönetim, bedeli açıklanmayan sponsorluklarla birlikte bu hedefin yarısına ulaşmış görünüyor.

Aktur tatil sitesi