DOLAR
32,4932
EURO
34,9317
ALTIN
2.431,38
BIST
9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Geriş’te Belediye’nin mühürlediği RES’in lisansı iptal edildi

Geriş’te Belediye’nin mühürlediği RES’in lisansı iptal edildi
07.10.2021
300
A+
A-

Kaynak Anterhaber.com

Bodrum Kent Konseyi ile Bodrumlu çevre örgütlerinin yoğun mücadele verdiği rüzgar enerjisi ile ilgili sevnçli haber geldi. Geriş Rüzgar Elektrik Santrali’nde 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere verilen “Üretim Lisansını” iptali ile ilgili olarak mahkeme tarafından “Ön lisans sürecine ilişkin yükümlülükler olan imar planlarının onaylanması ve üretim sahasıyla ilgili kamulaştırma kararının tamamlanması konularının mahkeme kararlarıyla iptal edildiği, dolayısıyla tamamlanamadığı için lisansın iptaline karar verilmiştir” denildi.

Bodrum Kent Konseyi üyesi Rezzan Şebin “Mehmet Kocadon’un Belediye Başkanlığı ve Mustafa Demiröz’ün Kent Konseyi başkanı iken ben de yönetim kurulu üyesi idim. Ve o dönemin meclisine bu iptal ile ilgili olarak önerge vermiştik. Karar ” Bodrum halkının, RES’lerin yapıldığı yer itibarı ile hayır dediği bu projeye, biz de hayır diyoruz” şeklindeydi. Bu anlamda da, karar çok büyük kazançtır.  Emeği geçen tüm mücadeleciler, iyi ki varlar. Zamanında yoğun mücadele verdiğimiz yerlerden biriydi” dedi.

Bodrum Belediyesi bölgedeki RES’leri mühürlemişti.