DOLAR
35,5972
EURO
37,0214
ALTIN
3.117,15
BIST
10.029,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
12°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Gözde turizm merkezlerinde “Dünya Çevre Günü” etkinlikleri düzenlendi

Gözde turizm merkezlerinde “Dünya Çevre Günü” etkinlikleri düzenlendi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Bodrum, Fethiye ve Köyceğiz ilçelerinde “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kapsamında programlar gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesince Bitez Mahallesi’nde düzenlenen “Sokağım temiz, Bodrum temiz” etkinliğine, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yanı sıra şarkıcı Gülben Ergen, tiyatro oyuncusu Mihriban Er’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Sanatçı Ergen, burada yaptığı konuşmada, üç çocuğunun olduğunu ve onlara yaşanabilir bir çevre bırakmak istediklerini söyledi.

Denize çöp atılmaması gerektiğini belirten Ergen, “Deniz bize doğanın bir nimeti ve şifası. Deniz ilaçtır, nefes aldığımız yerdir. Denizin içerisindeki vitaminler çok önemli. Bodrum benim çocuklarımla 3 ay yaşadığım ama 12 ay herkesin nefes aldığı çok değerli bir bölge. Turizm için de çok önemli bir yer. Buraya çok iyi bakmamız lazım. Bu, boynumuzun borcu.” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Aras da ilçeyi temiz tutmak için yoğun çalışmalar yaptıklarını, burada yaşayan vatandaşları da bu konuda duyarlılığa davet ettiklerini vurguladı.

Etkinlikte toplanan atıklardan yapılan çeşitli sanat ürünleri tanıtıldı, dans gösterisi sahnelendi.

– Fethiye

Fethiye’nin Belcekız, Kumburnu ve İztuzu plajlarında deniz dibi ve caretta caretta üreme sahasında temizlik yapıldı. Gönüllü dalgıçlarca yaklaşık 4 saat süren temizlikte denizden şemsiye, otomobil lastikleri, plastik ve cam atıkları çıkarıldı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, geniş bir alanda yapılan temizlik çalışmasına rağmen fazla atık çıkmadığı görüldü.

– Köyceğiz

Köyceğiz Kaymakamlığı ve Doğa İçin Topla Gönüllü Hareketi iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Erdinç Dolu, ailesi ve doğa gönüllüleri katıldı.

Kaymakam Dolu, etkinlik kapsamında Köyceğiz merkezindeki Sığla ormanını temizlediklerini, doğaya sahip çıktıklarını belirtti.

Toplanan atıklar, belediye ekiplerince geri dönüşüm tesisine götürüldü.