DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
27°C

Güney Kore’nin sıra dışı festivalleri ziyaretçilerini bekliyor

Dört mevsim doğanın en güzel renklerini gözlemlenebilen Güney Kore, festivalleri, etkinlikleri ve eşsiz doğası ile dünyanın en keyifli destinasyonlarından biri. Kore hükümeti, 2023-2024 Kore Ziyaret Yılı’nı tanıtmak için en keyifli festival ve etkinlikleri 100 K-Kültür Seyahat Etkinliği olarak belirledi.

Güney Kore’nin sıra dışı festivalleri ziyaretçilerini bekliyor
A+
A-

Güney Kore’nin en popüler festivalleri arasında yaz aylarında düzenlenen Boryeong Çamur Festivali ve kış aylarında düzenlenen Gangwon Kar Festivali yer alıyor.

Boryeong Çamur Festivali, her yıl Temmuz sonu Ağustos başı gibi Chungcheongnam-do bölgesindeki Daecheon Plajı yakınlarında yapılıyor.

Katılımcılar, en doğal halleriyle çamur banyosu yapıyor, birbirlerine çamur suyu bombası atıyor ve çamur kaydıraklarından kayarak eğleniyor.

Gangwon Kar Festivali ise, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları ve Gangwon 2024 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nın mekanı olan Gangwon-do’da Aralık-Nisan ayı boyunca gerçekleşiyor.

Festivale katılanlar kar, kayak, festival coşkusu ve Hallyu içeriğiyle ilgili şeylerin tadını çıkarıyor.

İlkbahar ve sonbaharda da festivaller var

Kore’de ilkbahar ve sonbahar aylarında da birbirinden ilginç festivaller düzenleniyor.

İlkbaharda, Jinhae Kiraz Çiçeği Festivali, Seogwipo Kanola Çiçeği Uluslararası Yürüyüş Festivali ve Yeon Deung Hoe (Lotus Fener Festivali) öne çıkıyor.

Jinhae Kiraz Çiçeği Festivali, Kore’nin en iyi kiraz çiçeği festivali olarak kabul ediliyor. Festival, her yıl Mart sonu Nisan başında Busan yakınlarındaki Jinhae bölgesinde gerçekleştiriliyor.

Seogwipo Kanola Çiçeği Uluslararası Yürüyüş Festivali, Kore’nin Jeju Adası’nda düzenleniyor. Festivalin ana yürüyüş parkuru, Jeju Olle’dir.

Katılımcılar, sarı kanola çiçeklerinin masmavi deniz ve büyüleyici kaya formasyonlarıyla iç içe geçtiği Seogwipo sahili boyunca, Jeju’da baharın pitoresk manzarasının tadını çıkarıyor.

Yeon Deung Hoe (Lotus Fener Festivali), her yıl Mayıs ayının ortasında Seul’de düzenleniyor. Tarihi 1200 yıl öncesine dayanan festivalde katılımcılar kendi yaptıkları fenerler ile Lotus Fener Geçiti’ne katılıyorlar.

Festival zamanı sokaklar 100.000’in üzerinde nilüfer feneriyle parıl parıl aydınlanıyor.

Sonbaharda, Korea Art Week, Welcome Daehakro ve Andong Maske Dansı Festivali öne çıkıyor.

Korea Art Week, tüm Kore’yi kapsayan en büyük sanat etkinliğidir. Festival, her yıl Eylül başında gerçekleştiriliyor.

Sergi rehberleri, özel deneyimler ve yaratıcı atölyelerin olduğu Korea Art Week gerek yerel halk, gerekse yurt dışından gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor.

Welcome Daehakro, her yıl Ekim ayında Seul’de gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında, tiyatro, müzikaller, sözlü olmayan gösteriler, illüzyon gösterileri ve klasik müzik gibi çok çeşitli sokak sanatları sergilenir.

Andong Maske Dansı Festivali, UNESCO Dünya Mirası olan Hahoe Köyü’nde 800 yıllık geleneksel bir etkinlik olarak gerçekleştiriliyor.

Festivalde, somut olmayan bir kültürel miras olan Kore’nin maske dansı draması ve dünyanın dört bir yanından maske dansı gösterileri gibi çeşitli kültürel performanslar yer alır. (DHA)

Bodrum Ev Emlak