DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Halk Bayramı’nda, Halkın Çocuklarını darağacına yolladılar.

Bodrum Ev Emlak

Halk Bayramı’nda, Halkın Çocuklarını darağacına yolladılar.

Halk Bayramı’nda, Halkın Çocuklarını darağacına yolladılar.

Hıdırellez, “Hızır” ve “İlyas” peygamberlerin dünyada buluştukları, doğa olaylarının dengeye ulaştığı bir gün olarak benimsenmiş.

Her olay gibi dine bir şekilde bağlanmış olan “Hıdırellez”, aslen halk bayramıdır. Tıpkı Nevruz gibi.

Ailesi, belki de dini inanışlarından dolayı İlyas koydular adını, 5 Mayıs 1955 de doğmuştu. Bir bayram günü.

Hıdır ile İlyas her “Hıdırellez” de dünyada buluşurlar mı bilmem.

Evet Hıdır Aslan ve İlyas Has’tan bahsediyorum. Her iki yoldaşımızı da anmak istedim, ne de olsa İlyas’ın doğum günü bugün.

Bir ekim ayında dar ağacında yeşerdiler.

Türkiye’de darağacında yeşeren son yoldaşlarımızdı. Hıdır Aslan’ın idamından sonra infazlar durduruldu ve 20 yıl sonra idam cezası kaldırıldı.

Hıdır Aslan ve İlyas Has kendi idamlarını durduramadılar ama, buluştukları yerde, gelecek idamlara “Hızır” olup engel oldular sanırım.

***

Halk Bayramı’nda Halkın Çocuklarını darağacına yolladılar.

İntikam ve hınçla ”üç bizden, üç onlardan” diyerek, halkın çocukları idam etmek istediler. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan Hüseyin İnan onlar ölümsüzlüğe giderken, darağacında fidan oldular yeşerdiler, çoğaldılar.

İdam cezasını veren Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 no’lu Mahkemesi başkanı Ali Elverdi, 17 Nisan 2010 tarihinde soluk borusuna yemek kaçması sonucu boğularak öldü.

Halkın Bayramı hepimize kutlu olsun.(!)

 

polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları