DOLAR
32,5312
EURO
35,2888
ALTIN
2.468,13
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
29°C
Muğla
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Açık
36°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Az Bulutlu
36°C

Halk plajında bakanlık destekli MUÇEV inşaatına tepki

Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı ortaklığı ile kurulan Muğla Çevre Vakfı’nın (MUÇEV) Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katık ve destekleriyle mavi bayraklı Bitez halk plajında kaçak ve ruhsatsız restoran- kafe ve beach inşaatına başlamasına Bodrumlular sert tepki gösterdi. Bakan Kurum’un halk plajındaki kaçak ve ruhsatsız işletmeye engel olarak, Bodrum kıyılarındaki diğer işgallere örnek olunması istendi.

Halk plajında bakanlık destekli MUÇEV inşaatına tepki
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı  ortaklığı ile kurulan Muğla Çevre Vakfı’nın (MUÇEV) Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katık ve destekleriyle mavi bayraklı Bitez halk plajında kaçak ve ruhsatsız restoran- kafe ve beach inşaatına başlamasına Bodrumlular sert tepki gösterdi. Bakan Kurum’un halk plajındaki kaçak ve ruhsatsız işletmeye engel olarak, Bodrum kıyılarındaki diğer işgallere örnek olunması istendi.MUÇEV  tarafından Bitez’deki mavi bayraklı halk plajının içine, iki gün önce kaçak ve ruhsatsız olarak başlanan restoran, kafe ve beach clup inşaatı Bodrumluları isyan ettirdi.

Özgür kıyılar Bodrum İnisiyatifi ile Bodrumluların ellerinde “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak, Bodrum’da MUÇEV’İ istemiyoruz, Kıyılar Herkesin hakkıdır, Elini Çek Kıyı Herkesin Hakkıdır ve Rant Plajı İstemiyoruz yazılı dövizlerle halk plajındaki kaçak inşaatın önüne gelen eylemcilere tatilcilerde destek verdi.

Eylemcilerin geldiği sırada ahşap platformu yapan işçilerin işi bırakıp malzemelerini toplayarak alandan ayrıldığı görüldü.

DEVLET DESTEĞİYLE KAÇAK VE RUHSATSIZ İNŞAAT YAPILIYOR

Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi sözcüsü Güney şirin “Tam altı haftadır yasaları hatırlatarak kıyıların halkın malı ve kullanımına açık olduğunu belirterek koy koy mahalle mahalle dolaşıp denize içine kadar giren işgallere sert tepki gösterip, devletin ve yerel yönetimlerin müdahalesi ile işgallerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz kanunsuz işgallerle mücadele ederken bugün gördük ki Çevre Bakanlığı’nın destek ve katkılarıyla MUÇEV halk plajına kaçak ve ruhsatsız tesis kuruyor. İnsanların gözünün içine baka baka bakanlık eliyle birilerine rant sağlanıyor, bu hukuksuzluğa acilen son verilmesini halkın sahilinden ellerini çekmelerini istiyoruz” diye  konuştu.

BAKAN KURUM’A SERT MESAJ VERDİLER

Emekli makine mühendisi Meftun Gürdallar ise “Muhtemelen burayı işletecek kişi bellidir, yani kiralayacak kişiyi tespit etmişlerdir. Çünkü buradaki inşaat malzemesi kalitesi gerçekten çok yüksek, bu işler ve işgal devlet eliyle yapılıyor. Bu arada Sayın Çevre ve şehircilik bakanı bugün değişti eski bakan kıyılar halkındır halka ait olacaktır derken Yeni Bakan Murat Kurum eski Bakanın sözlerini silmek üzere tasfiye etmek üzere daha göreve geldiğin ilk günü bunu yaptı. Seçim kaybetmiş İstanbul’da boyunun ölçüsünü almış Sayın Murat Kurum görevinin 1 günü burada şimdi kıyı işgallerine başkaları başladı maalesef bacalarda kurum var böyle bir durum var bu işleri temizlemek de bize düşüyor bundan sonra halkımızla beraber bu işgallere karşı çıkacağız” diye konuştu.

KÖTÜ EMSAL TEŞKİL EDECEK

Tuna Duygu Keskin ise “Halk plajında devletin desteği ile MUÇEV’ in böyle bir şeyi yapması kötü emsal teşkil edecektir. Halk plajları halkın olarak kalmalı. Halkın buradan denize giremeyecek olması bizleri üzüyor. Umarım bu tepkileri görürler ve bu yanlıştan dönerler” diye konuştu.

Kaçak olduğu iddia edilen inşaatın önüne ve yanına “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkılarıyla yapılmaktadır” yazılı levhalar asıldığı görüldü.

Kaynak: Anter Haber

Aktur tatil sitesi