DOLAR
45,4172
EURO
53,2452
ALTIN
6.859,20
BIST
14.687,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C

Halk plajında liman inşaatı başladı: Vatandaşlar ayaklandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde Bodrumluların tepki ve eylemlerine rağmen Halk Plajı içerisinde yapılması planlanan Sahil Güvenlik Limanı inşaatı başladı. Bodrumlular pazartesi günü geniş kapsamlı eylem planladı.

Halk plajında liman inşaatı başladı: Vatandaşlar ayaklandı
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi Bahçelievler Mevkii’nde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı yapılması planlanan Sahil Güvenlik Limanı için Bodrumlular 5 yıldır eylem ve basın açıklaması yaparak, projenin yaşamı kabusa çevireceğini, denizde ve karada doğa felaketi yaşanacağını belirterek karşı çıkmış ve projenin iptal edilmesini istemişti.

PROJE HER YÖNÜYLE KENTE ZARAR VERECEK

Bu sabah onlarca kamyon ve iş makinası ile halk plajında liman inşaatının başladığı belirtildi. Bodrum Gönüllüleri Derneği Başkanı Tamer Akbal yaptığı açıklamada “Tüm Bodrum Gönüllüleri olarak, Turgutreis’te planlanan liman projesine itiraz ediyoruz. Bu proje, hem bölgemizin doğal yapısını hem de halkımızın ortak kullanımındaki plajlarımızı olumsuz etkileyecek ve Bodrum’un turizm potansiyelini zedeleyecektir. Projenin merkezi ve halk plajına yakın bir noktada konumlandırılması, sadece çevresel zararlarla kalmayıp halkın sosyal hayatını da ciddi şekilde kısıtlayacaktır. Alternatif bir bölge seçimi yapılması gerektiğine inanıyor ve bu konunun tüm paydaşlarla şeffaf bir şekilde tartışılmasını talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

PAZARTESİ GÜNÜ GENİŞ KAPSAMLI EYLEM VAR

Bodrum’daki MUÇEP (Muğla Çevre Platformu), Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, Bodrum Gönüllüleri Derneği, Bodrum Çevre Platformu, Miss Gibi 1 Bodrum, TMMOB, siyasi parti temsilcileri üyeleri, Bodrum Kent Konseyi üyelerinin 23 Aralık pazartesi günü liman inşaatının başladığı yerde eylem ve basın açıklaması yapacağı belirtildi.

Kaynak: Sözcü

ETİKETLER: ,