DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Hint ayvasının faydaları nelerdir?

Tropikal bölgelerde yetişen Hint ayvası, C vitamini oldukça yüksek olan bir meyve. Antalya ve civarında da yetiştirilen bu meyvenin, kilo vermeye yardımcı olduğuna da inanılıyor. Hint ayvasının faydaları neler? Hint ayvası nasıl tüketilir?

Hint ayvasının faydaları nelerdir?
A+
A-

Hint ayvası yeşil, koni şeklinde pullu bir kabuğa sahip tropikal bir meyvedir. İçinin kremsi olmasıyla bilinen meyve soğuk servis edilir ve kaşıkla ynir. Muz, ananas gibi diğer tropikal meyvelere benzer bir tada sahiptir.

Lif, vitamin ve mineraller açısından zengin olan bu eşsiz meyve, bağışıklığı artırabilir, iltihapla savaşabilir ve göz ve kalp sağlığının da korunmasına yardımcı olur.

Bununla birlikte, hint ayvasının belirli kısımları, yüksek miktarlarda tüketildiğinde sinir sisteminize zarar verebilecek toksinler içerir.

HİNT AYVASININ FAYDALARI NELERDİR?

Hint ayvasının içinde ruh halini düzenleyen ve depresyonu önlemeye yardımcı olabilecek bir vitamin olan B6 vitamini bulunuyor.

Göz sağlığına da iyi gelen bu tropikal meyve, zayıf görme veya görme kaybına yol açabilecek durumlara karşı koruyan lutein salgılar.

Hint ayvası aynı zamanda sağlıklı tansiyon seviyelerini de destekleyen iki mineral olan magnezyum ve potasyum içerir.

HİNT AYVASI NASIL TÜKETİLİR?

Yumuşayıncaya kadar oda sıcaklığında saklanmalı, ardından üç güne kadar buzdolabında tutulmalıdır.

Hint ayvasını hazırlamak için, kabuğu ve tohumları çıkarıp atın, ardından meyveyi parçalara ayırın. Meyveyi ikiye böldükten sonra bir kaşıkla etli kısmını çıkararak muhallebi gibi soğutulmuş meyveyi yiyebilirsiniz.

Aktur tatil sitesi